Skip to main content

JO18-1 wint, JO12-1 speelt knap gelijk en meiden MO13-1 tonen karakter ondanks verlies

Gepubliceerd: maandag 21 november 2022 | 14:58

We hebben de coördinatoren en trainers gevraagd om korte wedstrijdverslagen vergezeld met foto op te sturen voor op onze website. Mag ook een leuke gebeurtenis zijn rond het team. Kort verhaaltje en mooie scherpe foto. Na het weekend zullen we die dan op de site plaatsen. Hieronder drie leuke teamberichten. Wil jij ook op de site met jouw team? Stuur dan verslag en foto(s) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Strijdbare en verdiende zege JO18-1.
Afgelopen zaterdag moest onze O18-1 tegen PPSC O18-1. Op voorhand wisten onze mannen dat ze aan de bak moesten gezien PPSC in de 1e fase op de 1e plaats waren geëindigd. Ze bleven de 1e helft overeind en gingen 0-0 de rust in. “Geholpen” door de keeper van de tegenpartij kwamen we in de 2e helft op een 1-0 voorsprong. Het was zeker geen gelopen koers en de spanning zat er goed op. Door als team te spelen waarbij iedereen strijd leverde en tot het uiterste ging bouwden we de voorsprong uit tot 3-0, wat uiteindelijk ook de eindstand betrof.

De O18-1 doet in de hoofdklasse goed mee en heeft nu na 4 wedstrijden een gedeelde 1e plaats te pakken. De volgende “zware” wedstrijd staat al voor aanstaande zaterdag op het programma, uit tegen VEP O18-1 in Woerden, die 1 puntje achter op cvv Zwervers O18-1 staat. Ze gaan in ieder geval voor handhaving van de 1e plaats!

JO12-1 speelt uit tegen Alexandria JO12-1knap gelijk
JO12-1 speelde afgelopen zaterdag uit tegen Alexandria JO12-1. Doordat JO12-1 in fase 1 van de hoofdklasse een mooie tweede plek behaalde, spelen ze iedere week tegen een sterke tegenstander maar tegen Alexandria uit weet je dat je goed moet zijn om een resultaat te halen.
Het was ijzig koud op Sportpak Oosterflank en de ouders bleven begrijpelijk genoeg zo lang mogelijk binnen. Het team had vrijdagavond nog goed getraind in de stromende regen maar begon toch erg afwachtend. Ze gaven Alexandria veel ruimte om te voetballen en waren niet fel in de duels. Beide teams creëerden weinig kansen maar door een fout aan onze kant, een vrije trap en een eigen doelpunt was de ruststand 3-0 voor Alexandria, en die zochten tevreden de warme kleedkamer op.
Onze jongen gingen niet naar binnen. De trainers van Zwervers gebruikten de rust om onze jongens uit hun winterslaap te halen en te zorgen dat ze zouden gaan strijden in de tweede helft. Na een korte extra felle warming-up stond er in de tweede helft een heel ander team. Alexandria werd vastgezet en voor iedere meter werd gestreden. Door goed druk te zetten werd de bal veroverd en maakte Milan koeltjes 3-1. Alexandria kwam niet meer van eigen helft en na een mooie steekpass prikte Keandro 3-2 binnen. Alexandria was in paniek en snakte naar het einde van de wedstrijd terwijl Zwervers op jacht bleef gaan naar nog een doelpunt. De keeper van Alexandria redde zijn team nog een aantal keer maar op de schitterende kopbal van Jayneau had hij geen antwoord: 3-3.  Met nog een minuut te spelen treuzelde Alexandria om af te trappen en Zwervers vloog nog een keer naar voren op zoek naar de overwinning maar dat kwam er niet meer van. Na het eindsignaal trakteerden de ouders onze jongens op een groot en verdiend applaus. Op karakter en met goed voetbal in de tweede helft was het punt zeker verdiend.

Meiden MO13-1 tonen karakter tegen SV Charlois
Op zaterdagochtend mochten de meiden van MO13-1 het in de kou opnemen tegen SV Charlois op Rotterdam Zuid. Al snel in de wedstrijd bleek Charlois een sterkere ploeg te hebben. Waar onze meiden nog even wakker leken te moeten worden, maakte de tegenpartij snel de eerste doelpunten. Onverwachts zonder wissels was het flink aanpoten voor ons meidenteam.

In de tweede helft ging het een stuk beter en lukte het de meiden van MO13-1 zich te herpakken. Met rechte rug bleven ze strijden tot de laatste minuut, ondanks de vele onsportieve acties en opmerkingen van de meiden van Charlois. Keeper Nynke heeft veel meer tegengoals knap weten tegen te houden. Er kwamen nog wel wat kansen voor ons team, maar het lukte helaas niet om zelf te scoren. Ondanks de grote nederlaag een team met karakter en om trots op te zijn!