Skip to main content

Gestreden en Gewonnen (MO15-1)

Gepubliceerd: maandag 27 februari 2023 | 17:19

Als koploper, met 9 punten uit 3 wedstrijden, zaten de meiden van MO15-1 er voorafgaand aan de wedstrijd tegen CKC ontspannen bij. In de vorige fase had Zwervers thuis geflatteerd met 0-4 verloren dus er was ook nog iets recht te zetten. Op de training was speciaal aandacht besteed aan het spelen van 9 tegen 9. Deze voorbereiding kon deels de prullenbak in aangezien CKC op het laatste moment toch 11 tegen 11 ging spelen.

Ook deze wedstrijd was prima in balans, fysiek had CKC wel het voordeel op Zwervers. Ondanks dit voordeel was het Zwervers dat als eerste toesloeg. Al een aantal keren wisten de meiden de ruimte op de linkerkant prima te benutten waarbij Sanne samen met Luna voor het gevaar zorgden. Het was dan ook Sanne die al na 5 minuten met links afwerkte, 0-1.

Jammer genoeg kon er niet lang van de voorsprong genoten worden. De gevaarlijkste speler van CKC werd kort na de 0-1 vanuit achteren prima weggestuurd. Vanaf ruim 20 meter schoot zij de bal onhoudbaar binnen, 1-1. Gelukkig lieten de meiden de koppies niet hangen en pakte zij de draad weer op. Goed voetbal werd door Zwervers gecombineerd met heel veel inzet. Het was Luna die na 27 minuten haar sterke eerste helft beloonde met het binnenwerken van de 1-2. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft had Zwervers moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. De MO15-1 kreeg de bal soms moeilijk bij de aanvallers en moest waken voor de counters en corners van CKC. 1 corner van CKC kwam gelukkig, gedragen door de wind, slechts op de lat terecht. Het te lang uitstellen van het schot op de goal van CKC was vooral de reden dat Zwervers de voorsprong niet verder vergrootte en de wedstrijd tot het eindsignaal spannend bleef.

Gelukkig hebben de meiden de punten over de streep kunnen trekken en blijven zij koploper. Gelijk in punten met SVS maar met een wedstrijd minder gespeeld. Op 4 maart is eerst de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam en daarna op 11 maart de kraker tegen SVS.

(Foto; de 0-1 van Sanne in de maak)