Skip to main content

Zwervers wint en verliest van Olympia!

Gepubliceerd: Sunday 10 September 2023 | 8:59

In de tweede ronde van de KNVB beker was voor zowel heren-1 als heren-2 Olympia uit Gouda de tegenstander.

Heren 1 speelde om 17 uur uit bij Olympia een gelijk opgaande eerste helft met een eerste goede kans voor Zwervers in de 20e minuut en nog een halve kans na een half uur spelen. In de 42e minuut counterde Olympia scherp en scoorde met een fraaie kopbal de 1-0.
Ook de tweede helft ging redelijk gelijk op. In de eerste tien minuten van de tweede helft kreeg Zwervers twee zeer goede kansen maar weet daar niet uit te scoren. Rond minuut 60 opnieuw een snelle counter van Olympia die de 2-0 oplevert. Marlon Oranje die 20 minuten voor tijd inviel scoorde uiteindelijk na goed doorzetten de 2-1.

Zwervers had over de gehele wedstrijd gezien een licht overicht maar door de twee goede counters van Olympia kwamen we net iets tekort.

Zaterdag speelt Zwervers de laatste bekerwedstrijd uit tegen Forum Sport uit Voorburg. Aanvang 14:30 uur.

Heren-2 speelde eerder op de dag een knappe pot voetbal tegen Olympia-2. In de eerste 20 minuten had Zwervers de score al kunnen openen maar verzuimde de goede kansen af te maken. Pas net voor rust werd de 1-0 gemaakt door Samir Hattit na goed doorzetten van Damiano Raalte.

Ook in de tweede helft was Zwervers de bovenliggende partij. Door een doelpunt van opnieuw Samir Hattit, na een voorzet op maat van Mounir Bennamari werd het 2-0. Een paar minuten later scoorde Sander Brouwer, na een goed geplaatste voorzet van Alex Naaktgeboren, met een prachtige kopbal in de kruising de 3-0. Toen Olympia de 3-1 maakte kwam Olympia iets beter in de wedstrijd maar kon geen verandering meer brengen in de stand: 3-1. Wel kreeg Samir nog een geweldige kans om z'n hattrick te maken maar wist deze kans voor (bijna) open doel niet te verzilveren.
De bekerpoule van Zwervers-2 is uiterst spannend. Alle vier ploegen hebben 3 punten uit 2 wedtrijden.

Komende zaterdag speelt Zwervers de uitwedstrijd tegen CVC Reeuwijk. Aanvang 12:00 uur.

Kijk hieronder de drie doelpunten van Zwervers-2