Skip to main content

Valse start Zwervers-1

Gepubliceerd: Monday 25 September 2023 | 8:17

Zwervers-1 begint met een valse start aan de competitie.

Zaterdag 23 september stond de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie op het programma. Het Zwijndrechtse VVGZ kwam op bezoek op de Couwenhoek. 
Zwervers speelde voor het eerste in het nieuwe tenue van Robey. Dit tenue gaan alle leden van Zwervers krijgen bij de start van het seizien 2024-2025. Alyssa Patty was de speelster van de week.

In de eerste helft speelde de ploeg van trainer Rody van Hemert nog een goede pot voetbal, met vooral een goed spelende Helber Vasconcelsos Furtado. Er kwamen ook wat kansen voor Zwervers, maar deze werden helaas niet benut. In de tweede helft ging het stukken minder en was het nota bene oud Zwervers speler Ioldi Soares de Brito, die VVGZ op een 0-1 voorsprong zette, uiteindelijk wist VVGZ er ook nog een tweede doelpunt bij te scoren, zodat de uitslag 0-2 werd. Het positieve van deze middag was wel dat na lang blessureleed Raoul Pinas weer een hele wedstrijd speelde, daardoor werd hij verkozen tot Man of the Match. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd in Dordrecht tegen Oranje Wit.

Opstelling CVV Zwervers: Nelson Konings; Raoul Pinas, Lukas Ungerman, Sergiano Lion a Kong, Desley Swinkels, Levron Raphael (Giovanni Santos Boaventura), Helber Vasconcelos Furtado, Jorginho Pietersz, Melivai Krolis (Samir Hattit); Marlon Oranje, Mohamed Belali, (Ninos Gouriye)

Heren-2 daarentegen begon de competitie beter door met 1-0 te winnen van CKC-2. Zwervers was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en had meer moeten scoren. Toch bleef het lang 0-0. Na de rust begon Zwervers goed en scoorde Kaj Tjaberings op aangeven van Mounir Bennamari de beslissende treffer. CKC drong nog wel aan maar kreeg weinig kansen omdat het verdedigend goed stond bij Zwervers. Matthew Vieira keepte een puike wedstrijd waardoor CKC die paar kansen die het kreeg niet kon verzilveren. Eindstand: 1-0.

Volgende week speelt Zwervers-2 de uitwedstrijd tegen REMO-2 uit Den Haag. Remo heeft de eerste wedstrijd met 3-4 gewonnen van NOC Kralingen.