Skip to main content

Week 10: Veld 3 is klaar!

Gepubliceerd: Tuesday 05 March 2024 | 12:40

Maandag 4 maart is gestart met de renovatie van veld 3. Van natuurgras naar kunstgras in 11 weken. In dit bericht zullen we regelmatig updates en foto's opnemen van de voortgang van de renovatie.

De reden waarom dit project in het lopende seizoen wordt gedaan en niet in de zomerstop heeft alles te maken met doorlooptijd, aantrekkelijkere voorwaarden en kwaliteit. Bij veld 1 en 2 is dit ook zo gedaan en het resultaat was top! Hinder van de werkzaamheden is helaas niet te voorkomen. We rekenen op ieders flexibiliteit en geduld. Van het resultaat zullen we straks heel veel plezier beleven. Minder afgelastingen en meer ruimte om te trainen en oefenwedstrijden te spelen.

Woensdag 8 mei 2024: Veld 3 is klaar!
Vandaag is veld 3 opgeleverd. De doelen zijn geplaatst en het hekwerk is af. Er zijn nog een paar kleinigheden die nog moeten worden aangepakt. Zo is bijvoorbeeld een van de dug-outs beschadigd. Onderdelen zijn besteld maar dat zal nog wel even duren. Ook wordt er begin volgende week verder opgeruimd en zullen de zijstroken worden ingezaaid. Het belangrijkste is dat er vanavond al op getraind kan worden en zaterdag zullen er ook al wedstrijden op worden gespeeld. Het is een prachtig veld geworden waar we heel veel plezier aan zullen gaan beleven.

Week 10 (6 t/m 8 mei)
Deze week telt maar drie werkdagen. Maar dat zou net genoeg moeten zijn om het veld woensdagavond helemaal klaar te hebben. Vandaag zijn de doelen geplaatst en zijn de kunststof korrels over het veld verdeeld. Rest nog het aanbrengen van de uitlooproosters en het maken van een opstelplaatst voor de doeltjes. Dinsdag of woensdag worden de rijplaten en het zand verwijderd en zal de eindkeuring plaatsvinden. Zeker is dat we aanstaande zaterdag het veld kunnen gebruiken voor competitiewedstrijden. Volgende week misschien nog wat kleine opruimwerkzaamheden maar we hebben het erggste gehad.

Week 9 (29 april t/m 3 mei)
Inmiddels is het overtollige zand verwijderd. Maandag wordt begonnen met het inbrengen van de kunststof infill. Planning is nog steeds dat woensdag het vedl wordt opgeleverd.

Ondanks pogingen om het zand beter te verdelen geeft de meting aan dat er 2 mm teveel zand op het veld ligt. Een speciale "zuigwagen" komt donderdag circa 10 m3 zand van het veld halen. Als dat lukt wordt maandag de kunststof infill ingebracht. Vandaag (dinsdag) zijn de kantplanken aangebracht en de grote doelen geleverd. Begin volgende week worden de laatste werkzaamheden verricht (plateau's voor de doeltjes aanbrengen en egaliseren en inzaaien met gras van de lange kant bij veld 3. De planning is dat we het veld kunnen gaan gebruiken vanaf woensdag 8 mei.

Week 8 (22 t/m 26 april)
Het hekwerk is aangebracht en de vier uitschuifbare doeltjes zijn al geplaatst. Alleen de kunstofkorrels kunnen niet op de mat worden verdeeld omdat uit de meting blijkt dat er 2 mm teveel zand is opgebracht. Dat betekent dat er circa 10 m3 zand vanaf gehaald moet worden alvorens de kunststofkorrels over de mat verdeel kunnen worden. Een vertaring van een paar dagen helaas. Er moet nu een grote "zuigwagen komen die het zand er vanaf gaat halen. Dat zal volgende week gebeuren. 

Week 7 (15 t/m 19 april)
Vandaag (donderdag) weer gestart met het aanbrengen van het zand. Dit na twee dagen vertraging door de slechte weersomstandigheden.
Ook is de kunstof infill geleverd. Als het zandbed is aangebracht kunnen de rijplaten worden verwijderd. En naar dat moment kijken we reikhalzend uit.

Week 6 (8 t/m 12 april)
Vandaag (maandag) is in één dag het blauwe ondertapijt gelegd en geplakt. Vanaf morgen wordt begonnen met het uitrollen van de kunstgrasrollen. Het gaat deze week dus al een beetje groen worden op veld 3. De eerste blauwe lijnen zijn al zichtbaar. 

Week 5 (2-5 april)
Deze week wordt de lavalaag gestort en egaal gemaakt. Ook wordt de drainage doorgestoken en wordt gestart met het leggen van het ondertapijt. Het begint zo langzamerhand ergens op te lijken. Inmiddels zijn ook al de kunstgrasrollen afgeleverd. Vandaag (vrijdag 5/4) was de eerste dag met vertraging. Door de regenval moest het leggen van het blauwe ondertapijt gestopt worden.   

Week 4 (25-29 maart)
Komende dagen staat in het teken van de opbouw van de onderlaag. Een stevige zandlaag en daarna een lava-laag. De lavalaag had deze week aangebracht moeten worden maar is niet gelukt. Wel zijn de betontegels aan de beide lange zijden opnieuw geplaatst. Dat had pas volgende week moeten gebeuren. Al met al loopt alles op schema. Het zand is inmiddels volledig vlak gemaakt.

Week 3 (18-22 maart)
Deze week wordt de laatste grond afgevoerd en wordt begonnen met het leggen van het zandbed. Ook wordt een deel van de afrastering gesloopt.

Week 2 (11-15 maart)
Het voetbalweekend had z'n sporen meer dan anders achtergelaten in het clubgebouw. Overal lag zand en grond maar onze vrijwilligers hebben inmiddels alles weer aangeveegd en schoongemaakt.
Deze week wordt het veld helemaal afgegraven en zullen circa 120 vrachtauto's met grond het sportpark verlaten.

Week 1 (4-8 maart)
Er is een start gemaakt met het afgraven van het veld. Er moet 40 cm aarde worden afgegraven en afgevoerd. Dat is meer dan 2200 m3 grond wat ongeveer gelijk staat aan 110 vrachtauto's. De vrachtautos beginnen vanaf week 2 de grond af te voeren. Er zijn bij de ingang borden geplaatst waar bezoekers worden gewaarschuwd voor de rijplaten. Fietsers afstappen!Er zijn over een lengte van 250 meter rijplaten gelegd waardoor de vrachtauto's zonder het straatwerk te beschadigen naar veld 3 kunnen. Er is zand onder platen gelegd zodat de roest van de platen bij vochtig weer niet in het straatwerk trekt. Ook is er inmiddels begonnen met het omfrezen van het grasveld.
Er is geen weg meer terug. Gelukkig maar!

De rijplaten maken het lopen en fietsen niet gemakkelijk wees dus voorzichtig. Loop met de fiets door de poort naar de fietsenstalling. Zeker met nat weer kunnen de platen glad zijn. Wees dus alert.

Foto's van de renovatie