Skip to main content

Help Samantha van Bodegraven met haar prachtige missie!

Gepubliceerd: Thursday 09 February 2023 | 14:19

Mijn naam is Samantha en ik heb Multiple Sclerose (MS). Misschien hebben jullie mij wel eens voorbij zien komen op de club. Zowel mijn kinderen als mijn man voetballen al jaren bij de CVV Zwervers. Vanwege mijn ziekte ben ik in aanraking gekomen met Rijndam Revalidatie in Rotterdam. Nu ben ik door Rijndam Revalidatie gevraagd om mee te doen aan een handbikebattle in Oostenrijk. Mijn eerste reactie was: "Dat kan ik toch helemaal niet. Maar het lijkt mij wel waanzinnig!".

Jaarlijks doet een team van zes handbikers mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. Ze gaan de uitdaging aan om de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk te beklimmen op een ligfiets die wordt voortbewogen door armkracht.

Tijdens de 20 km lange rit met bijna 1000 hoogtemeters en hellingen tot 18% strijden zij tegen teams van andere revalidatiecentra uit o.a. Nederland. De start is op 1287 m en de finish op 2150 m hoogte (Ochsenalm). Meedoen is belangrijker dan winnen, maar ieder jaar doet het team zijn uiterste best om de beker, net als in 2013, 2017, 2018 en 2019, naar Rotterdam te halen.

De Rijndam Racers rijden ook voor patiënten van Rijndam Revalidatie die nog maar net zijn geconfronteerd met een dwarslaesie, amputatie of MS. Met het binnenhalen van sponsorgeld willen de Rijndam Racers een handbike bij elkaar te fietsen maar ook zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden tijdens hun revalidatiebehandeling kennis te maken met de handbikesport en met het plezier dat je eraan beleeft. Daarnaast zamelen we geld in voor het trainingsweekend in de Ardennen, ons verblijf in Oostenrijk en onze wielerkleding.

Voor deze reis ben ik nog op zoek naar sponsoren. Wil je aan dit goede doel doneren dan kan dat via mijn eigen website. Op mijn website kan je ook mijn reis gedurende het traject volgen. Mijn dank is groot voor iedereen die mij steunt.

Samantha