Skip to main content

MO13-1 in de aanval en MO15-1 steviger aan kop!

Gepubliceerd: Wednesday 15 February 2023 | 12:58

Na het verlies van vorige week startte de meiden van MO13-1 deze zaterdag vol strijdlust thuis tegen Ommoord. De meiden waren duidelijk niet van plan deze wedstrijd punten weg te geven en kwamen al snel op 1-0 door een mooi doelpunt van Lucienne. Ook Maryam was goed op dreef en wist voor rust nog drie keer te scoren. Hoewel Ommoord wat kansen had en goed terug vocht, kregen ze geen mogelijkheid om te scoren. 

Bij het trainen afgelopen week is er door trainer Danny goed gehamerd op het doorschuiven en dat was in het spel zaterdag goed te zien! De verdediging ging goed mee naar voren en in de spits wist vooral Sari goed druk te zetten en de bal mee te krijgen richting het doel van de tegenpartij. Ook in de tweede helft hadden onze meiden vier doelpunten mee, een van Gisele, een van Sude en nog twee van Luciënne. Eindstand: 8-0! Wat een mooie come-back na vorige week: om trots op te zijn!

Foto: MO13-1 aan het werk op veld 4

MO15-1 steviger aan kop!
Na twee gewonnen wedstrijden en nog geen goal tegen zat het wel goed met het vertrouwen van de meiden van MO15-1. Er was dan ook maar 1 doel en dat was weer winnen! Opnieuw in een IJsselderby, deze keer thuis tegen Spirit, de nummer 3 van de competitie. 

 

Ook deze wedstrijd liet zien dat de verschillen tussen de teams niet zo groot zijn. Zwervers begon prima aan de wedstrijd en wist zich staande te houden tegen een verzorgd spelend Spirit. Vooral de verdediging van Zwervers maakte een solide indruk. Zowel Kaleigh als Sude lukte het om de snelle rechtsbuiten van Spirit te neutraliseren. Hiermee verdween een groot deel van het gevaar van de tegenstander. Daarnaast speelde Jaëda, bij afwezigheid van Alyssa, echt ijzersterk als voorstopper. De spits van Spirit zal met weinig plezier terugkijken op deze wedstrijd. 

 

Na 20 minuten wist Zwervers het lichte overwicht uit te drukken in de score. Luciënne van de MO13 schoot de bal van een meter of 11 hoog binnen en liet de keeper van Spirit absoluut kansloos. Daar bleef het niet bij want 5 minuten later was het Loïs die zorgde voor de 2-0 ruststand. Dit door voor de 3e keer in 3 wedstrijden haar naam op het wedstrijdformulier te noteren. Ze ging goed alleen door en werkte 1 op 1 met de keeper prima af. 

 

In de rust was de euforie in de kleedkamer groot, de blijdschap op de gezichten nog iets groter maar de trainers hebben benadrukt dat de wedstrijd zeker nog niet gewonnen was. De afspraak was om scherp aan de tweede helft te beginnen om zo de punten op Couwenhoek te houden. 

 

Het was duidelijk dat Spirit hetzelfde idee had, alleen was hun uitvoering beter dan die van Zwervers. De MO15-1 had het moeilijk in de eerste 10 minuten maar bleven overeind onder de druk van Spirit. Luna voerde haar rol van verbindingsspeler prima uit, zo lukte het haar een aantal keren om Noa goed diep te sturen over de rechterflank. Helaas was de voortzetting minder, het ontbrak Zwervers aan stootkracht in de laatste fase van de aanvallen. Jammer dat het niet gelukt is om weer de 0 te houden. 5 minuten voor tijd werd het uit een corner 2-1. Dit door een bal die ongelukkig via een eigen speler achter Phileine viel. Kort daarna floot de prima fluitende scheidsrechter af en waren de 9 punten uit 3 wedstrijden een feit!

 

Een geweldig begin van de laatste fase van het seizoen waarbij Zwervers opnieuw een prima teamprestatie heeft neergezet en nu steviger aan kop gaat. De volgende wedstrijd is uit tegen CKC. Gelukkig heeft de MO15-1 dan Alyssa, de aanvoerder, terug na een wekenlange blessure. 

Foto: MO15-1 na weer een overwinning