Skip to main content

Rody van Hemert: ‘Zwervers gaat het redden’

Gepubliceerd: Thursday 13 April 2023 | 13:49

Positiviteit is de basis voor succes en resultaat! Daarom zijn we blij dat onze hoofdtrainer dit, ondanks de tegenvallende resultaten, blijft uitstralen. Ook de spelersgroep laat zich niet klein krijgen en blijft intensief en met een hoge opkomst trainen. 

Aanstaande zaterdag speelt Zwervers-1 tegen Nieuw Lekkerland op veld 2. Dat zal even wennen zijn. Laten we met zoveel mogelijk toeschouwers langs de lijn gaan staan om de entourage wat sfeervoller te maken. Aanvang 15:00 uur.

Onderstaan het integrale artikel van Rody in de IJssel en Lekstreek van deze week. Gemaakt door Jan Timmer.

CAPELLE • Afgaande op de resultaten van na de winterstop lijkt Zwervers rechtstreeks af te stevenen op degradatie. Toch houdt trainer Rody van Hemert er vertrouwen in.

En dat in zijn eerste jaar als zaterdagclub. Na het ‘vorstreces verloren de Couwenhoekers al hun wedstrijden op één na: een remise tegen SHO (2-2). Het contrast met de eerste helft van het seizoen is groot, want in die fase van de competitie voetbalden de Capellenaren - mede dankzij een reeks van acht ongeslagen optredens op rij - fris, fruitig en succesvol, en leek een zorgeloos debuutjaar in 1C in de maak.

“Aan ons spel is nauwelijks iets veranderd”, stelt trainer Rody van Hemert. “We leggen nog steeds goed voetbal op de mat. Alleen hebben we onderweg wel wat tegenslagen moeten incasseren. Zo raakte Swendley Albertus, een speler bij wie bij ons veel om draait, geblesseerd en met hem een paar andere belangrijke krachten. Dat hebben we gevoeld, hoewel hun veelal jonge vervangers het helemaal niet slecht gedaan hebben. We kregen ook tegenslagen te verwerken in de vorm van uitslagen, waarbij het kwartje net niet in ons voordeel kantelde. Kijk de lijst er maar op na: we verloren na de winterstop veel duels met slechts één doelpunt verschil. Dat doet uiteraard iets met het zelfvertrouwen van voetballers. Ook begonnen we moeilijker te scoren. En dat betekent dat de druk op de achterhoede toeneemt. Als je zelf te weinig je kansen benut, dan beseft de achterhoede dat één foutje al fataal kan zijn. Het zijn allemaal factoren die het verhaal van onze huidige klassering vertellen. Toch hebben we geen reden om te wanhopen of te doemdenken. Ik ga me pas echt druk maken als we slecht beginnen te voetballen of de sfeer onderling begint te haperen. Van beiden is geen sprake. We vormen met elkaar een harmonieus geheel en de jongens knokken er keihard voor tijdens wedstrijden en trainingen. Dat én ons voetballend vermogen zorgen er voor dat we vertrouwen mogen hebben in de goede afloop van dit seizoen.”

De komende twee weken wacht Zwervers twee tegenstanders die net als de Capellenaren in acuut gevaar verkeren: Nieuw-Lekkerland en SVOD. Wil de ploeg van Van Hemert een basis leggen om directe degradatie te ontlopen, dan is het bijna noodzakelijk om zes punten binnen te slepen. Daarna wachten nog confrontaties met hoog op de ranglijst bivakkerende clubs als BVCB, Spartaan 1920, RVVH en Heerjansdam. “Het wordt pittig, maar het kan,” zegt Van Hemert. “Ik voel dat we het gaan redden.”

Jan Timmer