Skip to main content

Veld 1 week eerder klaar dan gepland!

Gepubliceerd: Wednesday 26 April 2023 | 14:56

Veld 1 wordt ruim een week eerder opgeleverd dan gepland. En dat is geweldig nieuws! Het projecteam dat onder leiding staat van de Anteagroup heeft geweldig werk geleverd.

Vandaag rond 16 uur is het veld (nagenoeg) klaar. Afgelopen vijf dagen is er 135 m3 zand op het veld gestrooid. Dat zijn ongeveer 2700 kruiwagens. Dat is vakkundig verdeeld zodat er een zandbed ligt van gemiddeld zo'n 2,2 cm. Vanmorgen is gekeurd of dat goed is gedaan. Nadat dit was goedgekeurd zijn de 75 m3 korrels (1500 kruiwagens) het veld op gereden en goed verdeeld en zoveel mogelijk in de mat geveegd.
De komende weken zullen er nog best veel korrels op de grasmat liggen. Daardoor kunnen best nog wel wat bijzondere baleffecten ontstaan. Maar door er veel op te trainen en wedstrijden op te spelen zal de mat snel als "normaal" gaan aanvoelen.

Vanavond kunnen de teams die komen trainen al terecht op het hoofdveld. Er mogen nog geen mobiele doelen worden gebruikt . Wel de mini-doeltjes, maar ook die niet schuiven. Dat mag normaal ook niet omdat door schuiven de korrels anders worden verdeeld over het veld en het kunstgras sneller slijt.

Pas als het vanavond te druk wordt op veld 1 kan er op veld 2 getraind worden.  Maar liever zoveel mogelijk op veld 1.
Zaterdag kan veld 1 ook al ingezet worden voor de competitie en vanaf maandag volgen we weer het normale trainingsschema.

Vrijdag worden de reclameborden teruggehangen en zal het terrein zoveel mogelijk worden schoongemaakt. Binnen twee weken zullen de dug-outs op het hoofdveld nog van blauw-witte stoeltjes worden voorzien.

En dan ziet alles er weer strak uit en kunnen we minstens 12 jaar vooruit!

Het was even behelpen maar ik vind dat we het met elkaar goed hebben doorstaan. Ondanks de beperkingen en trainen op veld 3 heb ik geen wanklank gehoord. En zo doen we dat bij CVV Zwervers. Klasse!

Veel speelplezier op het nieuwe hoofdveld.

Namens het bestuur,

Ger Jacobs