Skip to main content

Zwervers-1 verliest door twee penalty's, Zwervers-2 knokt zich naar een verdiende zege

Gepubliceerd: Monday 01 May 2023 | 9:52

Als er nog sprake zou zijn van een laatste strohalm dan had Zwervers-1 zaterdag moeten winnen. En dat had er eigenlijk wel ingezeten als het onpartijdige trio niet twee penalty's aan BVCB had gegeven. Zwervers kwam verdient op een 1-0 voorsprong door Kelvin Okoije na een goedlopende aanval. Nog voor rust kwam BVCB op gelijke hoogte door een penalty (aangeschoten hands) die ook niet gegeven had kunnen worden.

In de 89ste minuut vond de scheidsrechter het nodig om opnieuw een penalty te geven. Ook deze was twijfelachtig in de ogen van velen. 1-2. Opnieuw verliezen we een wedstrijd in de laatste minuten. Dat is zuur omdat Zwervers best aardig speelde en zeker een gelijkspel verdiende. Op de twee discutabele penalty's na floot de scheidsrechter overigens een uitstekende wedstrijd.

Op zaterdag 13 mei speelt Zwervers-1 de uitwedstrijd tegen Spartaan'20. Aanvang 15:30 uur.

In het artikel van het AD staan twee onjuistheden. Er staat dat er clubs zijn die ruimer in de financiële middelen zitten en dat we geen jeugd hebben. We zijn een van de gezondste verenigingen uit de regio maar kiezen er voor om de financiële middelen anders te verdelen over de verschillende afdelingen. Daarnaast hebben we de grootste jeugdafdeling in Capelle maar stromen er momenteel nog te weinig spelers door naar heren-1. Het AD heeft het net iets anders opgeschreven dan dat onze trainer heeft gezegd.

Zwervers-2 speelde een prima pot tegen het stugge HVV uit Den Haag. Op een door cricket gedomineerd sportpark gooide HVV veel energie en strijd in de wedstrijd. Maar dat deden onze mannen gelukkig ook. De goedleidende scheidsrechter had de wedstrijd, ondanks de vele fysieke duels, goed onder controle. Zwervers kreeg de meeste kansen maar HVV kwam ook af en toe verrassend dicht bij het Zwervers doel. In de 75ste minuut kreeg Zwervers een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Alex Naaktgeboren krulde de bal onhoudbaar in de kruising.
De laatste minuten kreeg Zwervers nog een paar zeer goede kansen maar wist die niet te benutten. Dit tot teleurstelling van de vele vaste supporters. Eindstand 0-1. 
14 mei speelt Zwervers-2 de laatste wedstrijd op zondag in competitieverband tegen koploper Antibarbari. Aanvang 11:30 uur.

Foto's: Coachende trainer Henri van Zeist en blijdschap na afloop (rechts matchwinnaar Alex Naaktgeboren)