Skip to main content

MO15 wint Final League 2023

Gepubliceerd: Monday 12 June 2023 | 12:21

Zaterdag 10 juni stond de eerste editie van de Final League op het programma, het afsluitende toernooi van het seizoen. VV Zwaluwen uit Vlaardingen was de gastheer waarbij naast Zwervers ook BVV Barendrecht mee deed aan het mini toernooi waarin wedstrijden van 2 keer 20 minuten werden gespeeld. De Jonge Spartaan is op het laatste moment afgehaakt. 

 

De eerste wedstrijd tegen Zwaluwen werd verdiend door de meiden met 0-3 gewonnen. Aangezien Zwaluwen ook de wedstrijd tegen Barendrecht had verloren was de 2e wedstrijd een echte finale tussen Zwervers en Barendrecht. 

 

In een wedstrijd die gelijk op ging, beiden teams hadden zichtbaar last van de hitte, kwam Zwervers op een 1-0 voorsprong alleen kon deze niet worden vastgehouden. Barendrecht scoorde 5 minuten voor tijd de gelijkmaker wat ook de eindstand was. Wat volgde was penalty’s. Met de meiden was getraind op het nemen van strafschoppen en dat was te zien. 
Twee pogingen van Barendrecht werden met overtuiging gestopt en Zwervers schoot twee penalty’s wel goed binnen waardoor de derde penalty niet genomen hoefde te worden, winst voor Zwervers!

Mooi slot van een prima seizoen waarbij de meiden hebben laten zien echte cupfighters te zijn; 2e prijs Hemelvaarttoernooi, 1e prijs Jeugdtoernooi CVV Be Fair en 1e prijs in het Final Four toernooi.  De trots bij de speelsters, trainers en de ouders was dan ook meer dan terecht! Nu tijd om te gaan genieten van een verdiende zomerstop.