Skip to main content

Prima resultaten MO15-1 en 2!

Gepubliceerd: Monday 02 October 2023 | 16:22

MO15-1: Herstel na onnodig verlies. 

Zaterdag 30 september stond wedstrijd vijf van de eerste fase op het programma. Na drie overtuigende winstpartijen en een onnodige verliesbeurt, uit bij het verzorgt spelende VOC, was Barendrecht de volgende tegenstander. Tegen Barendrecht werd door de MO15-1, aan het absolute eind van seizoen 2022/2023, na strafschoppen de Final League gewonnen. 

 

Net als tegen VOC was deze wedstrijd aardig in balans met kansen aan beide kanten. De afspraak om met meer intensiteit en beleving te spelen werd aardig nagekomen. De meiden zaten er korter op en wisten elkaar vaak prima te vinden. Vooral over links konden wij voor gevaar zorgen. Omdat de kansen niet in goals omgezet werden gingen wij rusten met een 0-0 stand. 
Na de rust kwam Zwervers direct prima in het spel en kon de tegenstander meer onder druk gezet worden. In de 50e minuut zag de keeper van Barendrecht er niet goed uit bij een schot van afstand van Anne waardoor Zwervers op 1-0 kwam. Gelukkig stond het achterin goed waardoor de spaarzame counters uitstekend opgevangen werden en Zwervers kon blijven zoeken naar de 2-0. Helaas kwam die er niet en was de eindstand van 1-0, op basis van de kansenverdeling, een prima uitslag. Nu belangrijk om deze lijn door te zetten, uit tegen Excelsior. 

Foto: Blijdschap na de 1-0 van Anne. 

MO15-2: twee keer succesvol!

MO15-2 pakte afgelopen zaterdag de winst in een spannende wedstrijd tegen Donk en twee weken eerder werd met 3-4 van Spirit gewonnen.

Op zaterdag 30 september speelde MO15-2 vroeg uit tegen Donk. Bij aanvang van de wedstrijd hing er nog een flinke mist boven het veld in Gouda. Dat belemmerde onze dames niet om al snel in actie te komen bij het doen van de tegenpartij, met als resultaat de 0-1 door Naomi. 
In de rest van de eerste helft bleven de Zwervers initiatief nemen en liet vooral het middenveld goed voetbal zien. Na een overtreding van een van de meiden van Donk binnen de 16 meter, mocht Lucienne vlak voor rust een penalty nemen en zette met een mooi schot de stand op 0-2. 
Na de rust had het team van Donk zich herpakt en maakte heel snel 1-2. Onze meiden stonden meteen weer op scherp en de teams maakten er een bloedstollende tweede helft van. 

Keeper Nynke kon nog een paar mooie reddingen maken en voorin kregen we ook weer kansen. Lucienne maakte halverwege de tweede helft met een mooi schot over de keeper heen 1-3. De druk werd weer opgevoerd door Zwervers en ook de 1-4 was van Lucienne. Een vrije trap wist ze vanaf afstand mooi in het goal te schieten. 
Hoewel ons team bleef aanvallen en vooral Aylin steeds in de buurt van het doel kwam met de bal, lukte het niet om nog eens te scoren. In het slot van de wedstrijd kwam Donk nog sterk terug met 2-4 en 3-4, maar bij het fluitsignaal was dat de eindstand. De winst ging verdiend naar Zwervers!

Foto: de "mistwedstrijd"bij DONK.

Spannende wedstrijd tegen Spirit voor MO15-2

In Ouderkerk aan den IJssel speelden de meiden van MO15-2 afgelopen zaterdag uit tegen Spirit. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd en het was al snel duidelijk dat ze goed aan elkaar gewaagd waren.
Aanvoerder Lucienne opende met een prachtig afstandsschot: ze schoot de bal over de keeper heen, die er met geen mogelijkheid bij kon: 0-1!  Een goede boost voor het team en niet veel later wisten ze de bal voorin bij Luna te krijgen die de 0-2 in tikte.
Spirit liet het er niet bij zitten en kwam goed terug. Beiden teams bleven knokken voor de bal, een genot om naar te kijken. Nog voor rust wist ook Spirit te scoren, maar onze Luna ook nog een keer, waardoor ze met 1-3 de tweede helft in gingen.
Na rust gingen de teams vrij gelijk op qua kansen, maar had de tegenpartij meer geluk met daadwerkelijk scoren. Hoewel er bij onze meiden goed verdedigd werd, wisten ze 2-3 te maken en vlak voor tijd ook nog de gelijkmaker naar 3-3. Toen Zwervers MO15-2 door had dat er nog maar weinig tijd was om met de winst naar huis te gaan, werd er goed druk gezet en lukte het Aylin om het vierde doelpunt voor ons te maken. Eindstand 3-4: wat een leuke en spannende pot!

Foto: "Onze" MO15-2