Skip to main content

JO17-1 pakt eerste 3 punten van het seizoen!

Gepubliceerd: Thursday 05 October 2023 | 15:35

Na de inmiddels 4 verloren wedstrijden moest JO17-1 afgelopen zaterdag tegen SVS JO17-1 die ook alle 4 voorgaande wedstrijden hadden verloren. Op papier een mooie wedstrijd en beide ploegen snakten naar de eerste punten van het seizoen. Vandaag was Kacper er niet bij en Tim was weer terug van zijn blessure. Er werd verzameld in de kleedkamer en bespraken daar dat we vandaag echt konden gaan winnen.

We gingen goed van start, de focus lag op het doel van de tegenstander. De eerste kansen waren voor Zwervers JO17-1. We speelden weer in een 4 – 4 – 2 systeem wat afgelopen week de jongens goed beviel. En het bracht ons al na vier minuten een mooie voorsprong, Tim kreeg de bal van Ruben en hij schoof de bal langs de keeper en de stand kwam op 1 – 0.

Zwervers JO17-1 kregen wat meer grip op de wedstrijd en de volgende kansen lagen op de loer. Tim werd nog voor een tweede keer gelanceerd maar stuitte op de keeper en ook Gabriel had een grote kans om de voorsprong uit te breiden maar ook hij wist niet te scoren. Na een kwartier spelen kregen Zwervers JO17-1 en Ruben liep richting de penaltystip, normaliter is dat een 100% doelpunt maar hij zat nog niet helemaal lekker in de wedstrijd. Hij nam de aanloop en schoot de bal over, het bleef dus 1 – 0 maar hadden er zeker 2 meer moeten zijn. Met slechts 1 puntje verschil gingen we verder maar moest Tim het veld alweer verlaten. Hij was moe en misselijk na zijn comeback. Jahmir viel voor hem in de plaats en hij had ook binnen enkele minuten een grote kans om te scoren maar ook hij was nog niet trefzeker.
Ondanks het overwicht in het begin van Zwervers JO17-1 kwam SVS JO17-1 steeds beter in de wedstrijd en waren het met name de snelle buitenspelers die het verschil maakten. Maar tot scoren kwamen ze vooralsnog niet. Daar stonden Shaakir en Simon nog voor in de weg, nu ondersteund door Rik en Aaron. Na 40 minuten vond scheidsrechter het genoeg en konden we naar de kleedkamer.

In de rust gaven we aan dat er veel meer inzat en dat deze wedstrijd zeker gewonnen moest worden. Het vertrouwen wat de coaches uitspraken kwam niet geheel aan bij de spelers. Bij hen was de overtuiging nog ver te zoeken. Ze zaten er een beetje terneergeslagen bij ondanks de voorsprong. Ze hadden zelf ook wel in de gaten dat ze te weinig hadden gekregen in de eerste 40 minuten. Maar we gingen met opgeheven hoofd weer richting veld 4 voor de tweede helft.

Isabella viel de tweede helft weer in nadat ze in de eerste helft na 20 minuten was gewisseld op de linksachter positie. Zij had de snelste tegenstander en dachten haar op de linkshalf positie te zetten. Dat ging haar veel beter af. We waren nog geen 4 minuten in de tweede helft bezig en toen mocht ze een vrije bal nemen, ze nam een aanloop en schoot de bal hoog voor en de keeper raakte hem nog wel maar de bal verdween in het doel 2 – 0. Wat een lekker begin van de tweede helft zeg, ze werd gefeliciteerd door haar teamgenootjes en hopelijk smaakte het naar meer voor het team.

Helaas konden we er niet lang van genieten, 5 minuten later was het bijna eenzelfde soort situatie aan de andere kant. Daar werd een vrije bal hoog voorgegeven maar werd door geen enkele speler van Zwervers JO17-1 geraakt en kwam voor de voeten van de spits van SVS JO17-1 die aarzelde niet en schoot hem binnen 2 – 1. Wat een domper was dat, maar dit was pas het begin van de domper. 3 minuten later viel de 2 – 2 en stonden we na 12 minuten spelen in de tweede helft weer op gelijke hoogte. Het bleef vervolgens over en weer gaan qua kansen, voor het publiek rondom het veld een leuke wedstrijd maar Zwervers JO17-1 had er zelf wel meer van verwacht.
Eric heeft ons de minuten daarna nog in de race gehouden, hij moest enkele katachtige saves doen om zijn doel schoon te houden. In de 59ste minuut was het gelukkig weer raak voor Zwervers JO17-1, Tim gaf de bal op Vincent en die scoorde de 3 – 2. Met nog ruim 20 minuten te spelen leek het erop dat elke minuut uit 120 seconden bestond. SVS JO17-1 liet het er niet bij zitten en probeerde er zo nu en dan toch nog doorheen te komen. Het bleef de minuten na de voorsprong een leuke aantrekkelijke wedstrijd waar Ruben profiteerde van een klutsbal die niet weggewerkt kon worden door SVS JO17-1. Hij krulde de bal langs de keeper en daar was de 4 – 2 met nog 7 minuten te spelen. We wisselden nog wat spelers die inmiddels moegestreden waren maar hielden de voorsprong tot het laatste fluitsignaal.

Na de wedstrijd nog even met de jongens en de dame gepraat over de wedstrijd en de complimenten gegeven over de start van het seizoen. Het eerste gedeelte zit erop, de trainers kijken al uit naar het vervolg van het seizoen. Er zit nog zat potentie in en dit zal hopelijk niet de laatste gewonnen wedstrijd zijn dit seizoen.

Hieronder twee foto's van de wedstrijd en enkele foto's van de KNVB training die gisteren op de club was en waar JO17-1 en JO18-1 onderling hebben gespeeld onder toeziend oog van verschillende cursisten, waaronder Angelo Limon (assistent trainer heren-1).