Skip to main content

Nipt verlies heren-1, Zwervers-2 alleen aan de leiding!

Gepubliceerd: Monday 16 October 2023 | 14:17

Het ging al snel mis voor Zwervers-1. Door een fout in de verdediging kwam IFC al snel op 1-0, het leek allemaal nog erger te worden toen ook IFC de 2-0 wist aan te tekenen.
Zwervers kwam in de 27ste minuut terug tot 2-1 door een doelpunt van Everlon Zimmerman, maar niet veel later werd de rusttand bepaald op 3-1.
In de tweede helft moest er wat gebeuren en speelde Zwervers ook beter en wist het IFC af en toe het vuur aan de schenen te leggen.

Het was uiteindelijk Desley Swinkels die de eindstand van 3-2 op de borden bracht. Weer een verliespartij dus, maar het spel van de ploeg wordt beter en biedt perspectief.
Dinsdag oefent Zwervers om 20:30 tegen Nieuwenhoorn en zaterdag 28 oktober is de volgende thuiswedstrijd tegen Streefkerk, dat ook nog geen punten heeft behaald in de 2e klasse, aanvang 14:00 uur. 28 oktober moet het dus gaan gebeuren. De eerste punten van het seizoen. Ben erbij!

Na de wedstrijd treed de muziekband "Het syndroom van Korsakow" op. Van 16:00 - 18:00 uur. Klik hier voor meer informatie over de band en het optreden.

Zwervers: Devin van Opstal, Raoul Pinas, Sergiano Lion a Kong (Luc Inesia), Roelof Breukhoven (Ninos Gouriye), Desley Swinkels, Levron Raphael, Giovanni Santos Boaventura (Marlon Oranje), Joshua dos Santos, (Kaj Tjaberings) Everlon Zimmerman, Jorginho Pietersz, Mohamed Belali (Melivai Krolis)

Zwervers-2 alleen aan kop
Zaterdag stond de Capelse kraker tussen SVS-2 en Zwervers-2 op het programma. Beide teams waren nog ongeslagen in deze competitie. Ondanks de ruime selectie kon er dit weekend van maar liefst 13 spelers (voor zowel het 1e als 2e elftal) geen gebruik gemaakt worden.
Het 2e ging met 16 spelers op pad maar in de ochtend melde Noah Schrader zich af. In de ochtend had hij een scooter ongeluk gekregen en moest naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Ondanks deze tegenvaller en maar 3 wissels op de bank ging de wedstrijd van start. SVS had een totaal ander team dan waar wij itijdens de Capelle Bokaal tegen gespeeld hadden. In de eerste minuten was het wat aftasten maar de eerste grootte kans ontstond na 10 minuten toen Hassan doordrong in de 16 meter bij SVS en werd neergehaald. Iedereen verwachte een penalty  maar de scheidsrechter had daar een andere beeld. De gehele 1e helft was Zwervers de bovenliggende partij echter wist dit niet om te zetten in doelpunten.
Na de rust kwam Zwervers goed uit de kleedkamer en zetten SVS direct weer onderdruk dit leiden tot wat kleine kansjes. Het duurde ongeveer tot aan de 73 minuut toen er eindelijk gescoord werd 0-1 door Jaell Marengo. Een verdiende voorsprong. De laatste 15 minuten werden nog spannend doordat Tom tegen zijn 2e gele kaart aanliep en Zwervers met 10 man de wedstrijd moest uitvoetballen. SVS ging aanvallender spelen om de 1-1 te forceren. Dit betekende voor ons meer ruimte en met de aanvallende snelheid en creativiteit toch weer mogelijkheden Dit leiden in de 85e minuut tot de 0-2 van Mounir Bennamari.

Een prima resultaat en nu dus alleen op de eerste plaats. De doelstelling voor het 2e is om kampioen te worden en te promoveren naar de 1e klasse. De basis is gelegd en de mogelijkheden met deze groep zijn aanwezig om dit mooie doel te halen.

Op 28 oktober speelt Zwervers-2 thuis tegen de nummer drie in de competitie: Overmaas. Aanvang 11:00 uur.

 

Zaterdag 28 oktober van 16:00 - 18:00 uur optreden van het Syndroom van Korsakow.