Skip to main content

Dames 30+ goed van start, meiden MO15-2 moeten wennen aan 9 tegen 9!

Gepubliceerd: Monday 16 October 2023 | 10:17

Onze dames zijn goed bezig op vrijdagavond! Het was best spannend toen ze voor het eerst na een aantal weken trainen als twee nieuw samengestelde teams op het veld verschenen. Alle dingen waar ze op getraind was zou nu in de praktijk moeten worden toegepast.

Op papier is Vrouwen-2 (VR2) een sterker team dan Vrouwen-1 (VR1), met veel oud speelsters van het oude Dames 1 van Zwervers. Jammer genoeg is VR2 nog niet compleet geweest waardoor de uitslagen in de afgelopen twee speelronden een vertekend beeld geven. Speelronde drie staat in november voor de deur dus de meiden maken zich alvast klaar voor een revanche.

VR1 daarentegen heeft een aantal dames die nog nooit op voetbal hebben gezeten. Is dat terug te zien in de ranglijst? Zeer zeker niet! Na maar liefst twee speelrondes staat VR1 stijf bovenaan met 18 punten uit 6 wedstrijden. Weten de dames dit vast te houden en ook de volgende twee speelrondes nog punten te pakken om zo een eventueel kampioenschap binnen te halen? Dat zou heel mooi zijn!!!

Succes dames.

Foto's: Foto in de kleedkamer VR1 en foto in het doel VR2.

MO15-2 hard onderuit tegen Bergambacht 

Zaterdag 7 oktober speelden de meiden van MO15-2 tegen het 9-tal van Bergambacht. Voor onze meiden is het altijd even wennen met negen en een kleiner veld. Bergambacht begon de wedstrijd meteen erg aanvallend en voor Zwervers bleef er weinig ruimte over. De tegenpartij scoorde snel uit een corner en ook de 0-2 viel al vroeg in de wedstrijd. Het is was meteen duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou worden.

Halverwege de eerste helft viel ons eerste doelpunt. Na wat rommelig voetbal in het strafschopgebied van de tegenstander wist Maryam de 1-2 in te tikken. Onze meiden waren weer wat zekerder van hun spel en na een aantal kansen lukte het Luna om 2-2 te maken. Helaas werd de 3-2 afgekeurd door buitenspel en wist Bergambacht wel 2-3 te maken uit een vrije trap na een vermeende inschattingsfout van onze keeper Nynke. 

Na rust leken onze meiden niet meer goed in de wedstrijd te kunnen komen en bleef het spel van de tegenpartij juist scherp en trefzeker. Ze maakten de nodige doelpunten en dat werkte alleen maar demotiverend voor onze meiden. Er werd slordig overgespeeld, niet goed aangenomen en ook het keepen kon zelfverzekerder. Vrijwel het he team liet steekjes vallen waardoor het op een gegeven moment zelfs 2-9 stond. 
In de laatste minuten van de wedstrijd leek er nog een opleving te komen en pakten de Zwervers toch nog wat kansen om de bal voorin te krijgen. Meer dan een derde doelpunt dat Lucienne wist in te tikken zat er niet in Helaas. Eindstand 3-9; het zal niet gezellig geweest zijn in de kleedkamer en er zijn ongetwijfeld veel aandachtspunten besproken voor de training van maandag…

Foto: MO15-2 speelt 9 tegen 9