Skip to main content

Zaterdag 6 door in de beker!

Gepubliceerd: Tuesday 24 October 2023 | 11:55

Op een uniek stil Sportpark Couwenhoek stond er voor onze mannen van Zaterdag 6 de eerste knock-out ronde van de beker op het programma. Het derde elftal van Cabauw kwam op bezoek en wist het de thuisploeg knap lastig te maken!
De bezoekers startten heel scherp aan de wedstrijd en wisten al snel het net te vinden en kwamen dus op een 0-1 voorsprong. Zwervers liet gelukkig de kopjes niet hangen en kreeg de wedstrijd onder controle, wat resulteerde in een snelle gelijkmaker van de rechtsback Karel.

Tot aan de rust bleef Zwervers kansen creëren, maar wisten ze zich helaas niet te belonen. Tot een kwartier na rust, Geerten schoot op aangeven van Friso de verdiende 2-1 binnen. Lang leek dit, ondanks het aandringen van Cabauw, genoeg te zijn voor de winst. Het ging toch mis in de extra tijd van de tweede helft. Na de 90e minuut schoot Cabauw via, eerlijk is eerlijk, een weergaloze volley de 2-2 binnen.

Dit betekende dus: penalty’s! Hierin een hoofdrol voor keeper Rik, die twee penalty’s wist te keren! Na het scoren van eigen penalty’s door Stefan, Geerten en Rik, mocht Friso aanleggen voor de winnende strafschop. Waar Friso altijd een zekerheid is vanaf elf meter, was dit onder de druk van vandaag niet anders. Vol overtuiging schiet hij hem binnen en beslist de wedstrijd op basis van penalty’s: 4-2!

De wedstrijd is volledig op camera opgenomen. Omdat de teams tijdens de penalty-serie op de middenstip bleven staan had de camera helaas geen oog voor de strafschoppen.....

Archieffoto: Penalty-killer Rik de Vries