• cvv zwervers slider8
 • cvv zwervers slide6
 • cvv zwervers 23 2 1
 • cvv zwervers 6
 • cvv zwervers 4
 • cvv zwervers slider12
 • cvv zwervers 23 2 2
 • cvv zwervers slider11
 • cvv zwervers 5
 • cvv zwervers slider7
 • cvv zwervers slider5
 • cvv zwervers 201806
 • cvv-zwervers-slide4
 • cvv zwervers slider6
 • cvv zwervers 10
 • cvv zwervers 5
 • cvv zwervers slider15
 • cvv zwervers 18 2
 • cvv zwervers 2
 • cvv zwervers slider10
 • cvv zwervers 7
 • cvv zwervers 9
 • cvv zwervers 18 1
 • cvv zwervers slider13
 • cvv zwervers 3
 • cvv zwervers 23 2 3

Minimaal 4 jaar "Vrienden van Sophia" op wedstrijdshirts

Het hing al een tijdje in de lucht maar vorige week hebben we een overeenkomst gesloten met het Sophia Kinderziekenhuis. Een overeenkomst waarin we hebben afgesproken dat CVV Zwervers minimaal 4 jaar lang het logo van "Vrienden van Sophia" op het wedstrijdshirt van alle teams zal gaan dragen. Door deze shirtreclame brengen wij dit prachtige inititatief onder de aandacht van onze leden, toeschouwers, tegenstanders en media. Doel is dat er meer bedrijven zich aansluiten bij Vrienden van Sophia en zo geld doneren aan dit goede doel.

CVV Zwervers is ook direct vriend geworden van Vrienden van Sophia en maakt jaarlijks minimaal € 1000 over aan het Sophia Kinderziekenhuis. Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren die CVV Zwervers steunen en waarvan een gedeelte van het geld ook naar de Vrienden van Sophia gaat. Het geld dat vanuit CVV Zwervers wordt overgemaakt is bestemd voor Sophia TV. Kijk voor meer informatie op: https://vriendensophia.nl/project/sophia-tv/

Op de foto Carol Smit (Vrienden van Sophia) en Annelies Blom (Sophia TV) samen met het nieuwe CVV Zwervers shirt en getekende overeenkomst.

vrienden van Sophia

Wil je meer weten over Vrienden van Sophia kijk dan eens op: https://vriendensophia.nl/

De stichting Vrienden van Sophia heeft een mooi en kleurrijk logo dat erg bekend is. Ook het Sophietje is als beeld erg herkenbaar en dat zullen we ook bij Zwervers zeker terug laten komen.

sophietje def

In overleg met Vrienden van Sophia hebben we het logo op het Zwervers shirt in het Zwervers blauw gemaakt. Het is daardoor beter leesbaar en valt meer op. En het ziet er op de witte shirts prachtig uit.

sophiazwervers

De komende weken en maanden zal de samenwerking op het sportpark steeds meer worden gesymboliseerd en tastbaar worden.

Maar eerst wordt iedereen in het nieuwe tenue gestoken. En dat gaat geweldig worden!

 

 

Wie wint de eerste Hollandsche IJssel Cup?

Dinsdag 21/8 en woensdag 22/8 wordt de voorronde gespeeld van de eerste Hollandsche IJssel Cup. Een initiatief van DCV, vv Spirit, SVS en CVV Zwervers waar de jeugdteams JO15-1, JO17-1 en JO19-1 samen met de senioren selectieteams (heren-1 en 2) gaan strijden om de Hollandsche IJssel Cup. De eerste wedstrijden zijn geloot en worden dinsdag en woensdag gespeeld. De winnaars van die wedstrijden spelen zaterdag tegen elkaar en de verliezers uiteraard ook.

Er wordt gestreden om twee prijzen:

 1. De Hollandsche IJssel Cup. Alle punten van alle gespeelde wedstrijden worden opgeteld. De vereniging met de meeste punten wint de Hollandsche IJssel Cup
 2. De strafschopbokaal. Na elke wedstrijd worden 5 strafschoppen genomen. De vereniging die over alle wedstrijden de meeste penalty's heeft gescoord wint de strafschopbokaal

Op zaterdag 25 augustus komen alle teams samen en worden er 10 wedstrijden gespeeld. De vier verenigingen gaan dan uitmaken wie er met de prijzen naar huis mag. Maar het gaat niet alleen om de prijzen. Het gaat zeker ook om de gezelligheid. De vier verenigingen gaan goed met elkaar om en daar hoort dan ook wat meer bij dan voetbal alleen.

Het programma voor 25/8 ziet er als volgt uit:

10:00 uur: wedstrijden selectieteams O15 en O17
12:15 uur: wedstrijden 2e senioren teams
15:00 uur: wedstrijden 1e teams en O19
17:00 uur: DJ Yamulee 
18:00 uur: prijsuitreiking Hollandsche IJssel Cup en Strafschopbokaal
circa 19:00 uur: einde

Wil je het gedetailleerde programma weten? Kijk dan op:https://www.cvvzwervers.nl/nieuws/algemeen/1249-hollandsche-ijssel-cup-komt-eraan

of op: https://hollandscheijsselcup.voetbalassist.nl/

4logopng

 

 

Trainingsschema definitief

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad meer het trainingsschema is nu definitief. Doordat het aantal teams is toegenomen als gevolg van enerzijds nieuwe leden en anderzijds de nieuwe spelvormen van de KNVB (kleinere teams) is het passen en meten in de kleedkamers en op de velden (met trainingen). In totaal hebben zo'n 10 extra teams hun trainingsplek moeten vinden op de velden. Deze groei is fantastisch maar vraagt wel van iedere afdeling wat flexibiliteit.
Voor het eerst zullen we veld 4 (gras) gaan belasten door er op te gaan trainen. We zijn in overleg met Sportief Capelle over de veldbelasting van veld 4. Daarnaast zullen sommige trainingen in tijd naar voren worden gehaald en andere zullen wat later kunnen beginnen. Er zijn zelfs teams die op vrijdag gaan trainen.

Omdat er ten opzichte van vorig jaar best veel is gewijzigd zullen we dit schema in de winterstop evalueren. Pech die we hebben is dat de grasvelden niet super uit de zomerperiode zijn gekomen. En omdat dit wedstrijdvelden zijn en we ze niet te zwaar mogen belasten kunnen voorlopig de recreatieve senioren er geen gebruik van maken. Dat betekent dat er pas vanaf 21 uur getraind kan worden op kunstgras.

Klik hier voor het trainingsschema.

Heren1 wint, heren 2 verliest eerste oefenwedstrijd

Heren1 heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, tijdens het trainingskamp in Eindhoven, gewonnen. Heren-1 won tegen vv Gestel met 0-2. vv Gestel speelt in de 2e klasse van Zuid 1 en degradeerde vorig jaar uit de 1e klasse.

In een sportieve wedstrijd tekenden Houdaifa El Harti en Burak Ursan voor de treffers. de score had ruimer kunnen uitvallen omdat twee treffers van David Veathier werden afgekeurd.

Heren-2 verloor thuis met 0-4 van XerxesDZB (za). Het was nog even wennen. Zeker de eerste helft toen Matthijs Kneppers op doel stond en het best verdienstelijk deed. In de tweede helft arriveerde doelman Dylan Kaandorp die nog even dacht dat hij op zondag moest spelen...

Het is nog even wennen maar de kop is eraf!

Voetbalschool Progressie komt naar CVV Zwervers

CVV Zwervers heeft een samenwerking afgesloten met Youssef el Akchaoui, initiatiefnemer en eigenaar van Voetbalschool Progressie. Youssef is een voormalig profvoetballer en wil op een prettige manier zijn kennis en ervaring overdragen op enthousiaste kinderen.

Voetbalschool progressie

Reden voor de samenwerking is dat deze voetbalschool voor wat betreft filosofie goed past bij CVV Zwervers. Focus van de Voetbalschool Progressie ligt op spelers van 5 tot 15 jaar en de voetbalschool heeft als doel spelers, ongeacht het huidige niveau, beter te maken door leuke trainingen te geven.

Daarnaast willen we op zondag meer dynamiek hebben op ons sportcomplex.

De voetbalschool zal bij de start zo'n 15 leden hebben. Doelstelling is om in 2 jaar te groeien tot maximaal 50 spelers/speelsters. Voetbalschool Progressie gaat de komende 3 jaar op zondag de trainingen geven op ons sportcompex van 10:45 tot 11:45 uur. De voetbalschool start op zondag 2 september.

Wil je meer weten over klik dan op: http://voetbalschoolprogressie.nl/

 

Youssef el Akchaoui

Youssef

 Youssef2

 youssef3

Vacatures selectietrainers en coordinator selectieteams

Op dit moment zijn we nog op zoek naar een trainer voor de JO19-2, JO17-1 en MO13-1. Daarnaast zoeken we een coordinator voor de selectieteams (Van JO19-1 t/m JO13-1). Voor de trainer JO17-1 en de coordinator hebben een bijpassende vergoeding beschikbaar. Voor de trainer JO19-2 en MO13-1 hebben we een clubkaart als tegemoetkoming voor de inzet.

Kandidaten kunnen zich melden bij Enar Krootjes ().

 

Grasvelden redelijk. Veel last van hazen!

Doordat we regelmatig en veel water hebben gegeven zien de grasvelden er redelijk uit. Hier en daar een beetje last van schimmel en wat dorre plekken maar dat zal snel gaan verdwijnen is de verwachting. Wel zijn er behoorlijke beschadigingen door een enorme hoeveelheid hazen. Om sommige delen van de velden staat daardoor weinig gras of is het gras door de urine geel geworden.

Afgelopen vrijdag zijn de velden opnieuw ingezaaid. Er wordt alles aan gedaan om de velden tijdig speelklaar te krijgen. De eerste wedstrijden staan gepland op 25 augustus. Dan is de finaledag van de Hollandsche IJssel Cup. 

De geplande trainingen voor de recreatieven senioren kunnen komende week nog nuet op gras plaatsvinden. Er moet dus op kunstgras worden getraind vanaf 21 uur.

Samen met Sportief Capelle wordt gekeken naar een oplossing voor het hazenprobleem. In de toekomst zullen we er minder last van hebben omdat rondom het sportpark een brede waterpartij zal komen. Tot die tijd moeten we op zoek naar andere oplossingen.

Onderstaande foto laat zien wat hazen kunnen aanrichten

image 2018 08 12

Blessure-spreekuur voor alle leden

Met ingang van het nieuwe seizoen gaan CVV Zwervers en Fysio-2-go intensief samenwerken.
Fysio-2-go is een initiatief van Jan van Etten, eigenaar van fysiotherapie De Rozenburcht.

Het meest zichtbare van de samenwerking is het inrichten van een wekelijks blessure-spreekuur op maandag. Dit is een inloopspreekuur (afspraak maken is niet nodig) waar een fysiotherapeut van Fysio-2-go de blessure bekijkt en de speler of speelster adviseert hoe hij het snelst fit kan worden. Dit blessure spreekuur is er voor alle spelende leden van CVV Zwervers en is gratis.

Doel van het blessure-spreekuur is dat leden sneller weten wat er aan de hand is en dus sneller aan het herstel kunnen gaan werken. Kijk op de website van CVV Zwervers, bij de rubriek Voetbal, wanneer het blessure-spreekuur start (of klik op: https://www.cvvzwervers.nl/blessure-spreekuur)

Indien fysiotherapie als behandeling nodig is dan kan dat bij Fysio-2-go op de Mient 16 te Capelle aan den IJssel (telefoon: 010-2847365). Zij zijn gespecialiseerd in sportblessures. Naast de laatste behandeltechnieken, beschikken zij over een goed uitgeruste oefenruimte voor de nodige hersteltraining.
Meer informatie over fysio-2-go kun je vinden op: www.fysio-2-go.nl.

LogoFysio

Programma Hollandsche IJssel Cup

Wedstrijdschema Hollandsche IJssel Cup.

Hieronder staat het definitieve wedstrijdschema van de Hollandsche IJsselcup.

sshijc

Op zaterdag 25 augustus (bij CVV Zwervers) ziet het programma er als volgt uit:

10:00 uur: wedstrijden selectieteams O15 en O17
12:15 uur: wedstrijden 2e senioren teams
15:00 uur: wedstrijden 1e teams en O19
17:00 uur: DJ met broodje en gezellige nazit
18:00 uur: prijsuitreiking Hollandsche IJssel Cup en Strafschopbokaal
circa 19:00 uur: einde

 

De Hollandsche IJssel Cup
De Hollandsche IJssel Cup is een initiatief van de voetbalverenigingen DCV, SVS, vv Spirit en CVV Zwervers. Een leuk streektoernooi voor de selectieteams van deze verenigingen. Het toernooi is bedoeld als voorbereiding op het nieuwe seizoen en geeft daarnaast de mogelijkheid tot het winnen van de enige echte Hollandsche IJssel Cup en de Strafschop Bokaal. Hieronder staat meer informatie over dit mooie initiatief.


logo HIJC

Hollandsche IJssel clubs gaan strijden om Hollandsche IJssel Cup

Op 21, 22 en 25 augustus zullen 4 clubs uit de regio gaan strijden om de Hollandsche IJssel Cup. Het gaat hier om SVS en CVV Zwervers uit Capelle a/d IJssel, DCV uit Krimpen a/d IJssel en Spirit uit Ouderkerk a/d IJssel. De 1e en 2e seniorenteams, alsmede de hoogste JO19, JO17 en JO15 teams zullen door middel van onderlinge wedstrijden gaan strijden om deze nieuwe titel.

De Hollandsche IJssel Cup is een gezamenlijk initiatief van de genoemde clubs en dient als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het eerste jaar zal de finaleronde op het complex van CVV Zwervers plaatsvinden.

De clubs hebben een commitment afgegeven voor de komende 4 jaar, waardoor de finalerondes de komende jaren roulerend plaats kunnen vinden. Zo zal in 2019 DCV aan de beurt zijn, mede vanwege hun 100 jarig bestaan. In 2020 valt de eer te beurt aan Spirit, dat in dat jaar ook 75 jaar bestaat. Op dinsdag 21 augustus zullen de 1e en 2e teams in actie komen, een dag later (woensdag 22 augustus) gevolgd door de teams JO19-1, JO17-1 en JO15-1. Loting zal uitmaken wie tegen wie uitkomt en waar de wedstrijden worden gespeeld.

De winnaars en verliezers zullen uiteindelijk allemaal op zaterdag 25 augustus bij elkaar komen op het terrein van CVV Zwervers om daar per poule uit te gaan maken wie de nummers 1, 2, 3 en 4 zijn. Uiteindelijk zal de overall winnaar er vandoor gaan met de Hollandsche IJssel Cup. Daarnaast wordt er gespeeld voor de strafschopbokaal.

De winnaar van de Hollandsche IJssel Cup is de vereniging die de meeste punten heeft gehaald. De meeste punten over alle gespeelde wedstrijden. Dus van heren-1 t/m JO15-1. Na elke wedstrijd worden 5 strafschoppen genomen. De vereniging die het beste de strafschoppen neemt wint de Strafschop-bokaal!.

De finaledag op 25 augustus belooft een waar spektakel te worden voor jong en oud, waarbij ook gedacht zal worden aan voldoende entertainment om het voetbal heen. De verwachtingen zijn nu al hoog gespannen voor dit nieuwe initiatief. Er wordt veel publiek verwacht.

Kijk voor meer informatie en het speelprogramma op: https://hollandscheijsselcup.voetbalassist.nl/

4logopng

Lees ook: https://www.voetbalrotterdam.nl/2018/07/hollandsche-ijsselcup-met-svs-cvv-zwervers-dcv-en-spirit/

 

Lekkage tribune wordt aangepakt

Het bouwbedrijf Mattone is vorige week begonnen met het herstel van de lekkage van de tribune en de gevelbeplating. De lekkage was enkele maanden geleden ontdekt. De schade is aanzienlijk. Met man en macht wordt gewerkt om alles ruim voor het begin van het voetbalseizoen klaar te hebben. Aanstaande zaterdag, dan speelt JO19 en JO17 van Feyenoord bij ons, zullen noodmaatregelen worden getroffen. Kijk voor meer informatie over deze wedstrijden op: https://cvvzwervers.nl/nieuws/algemeen/1239-feyenoord-o17-en-o19-oefenen-bij-ons

Paar foto's van de werkzaamheden staan hieronder:

 rep2

rep5

 

CVV Zwervers wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • 100voetbal2
 • Logo_de_Terp_nieuw
 • Niessink
 • RIEG logo RGB
 • Van Delft_Infra
 • Van-Steensel-Assurantin-624x241
 • colorconcepts
 • de-hypotheker
 • den-ouden
 • het hooghe water
 • logodaasluis
 • logoeticoll
 • logojupiler
 • yoursite

Couwenhoekseweg 1
2904 XZ Capelle aan den IJssel

Postbus 722
2900 AS Capelle aan den IJssel

Telefoon: 010-4502715 (uitsluitend van maandag t/m donderdag na 18 uur en op zaterdag en zondag)

Email:

Heeft u vragen of suggesties voor onze website?
Mail de webmaster