Skip to main content

JO12-1 pakt volle winst en MO15-2 verliest en speelt gelijk.

Gepubliceerd: zondag 12 november 2023 | 22:08

JO12-1 speelde afgelopen zaterdag uit tegen BVCB JO12-2. Op voorhand wisten onze jongens dat ze aan de bak moesten gezien BVCB de eerste twee wedstrijden met overtuigende cijfers heeft gewonnen. Doordat we onverwachts zonder wissels moesten beginnen heeft de trainer de start formatie aangepast en zijn wij met Nathan als een valse spits gestart in plaats van Davi (diepe spits). Ook ons veelzijdige keeper, Anton werd gepositioneerd als rechts middenvelder.
Het bleek goed te werken want wij speelden gecontroleerd en BVCB ging hoog staan waardoor ruimtes achter hun verdediging ontstonden. Na tien minuten kwam Davi binnen de lijnen als diepe spits. Na goed verdedigend werk van Jahraily en Senn kwam de bal bij Maher die Davi bediende en die vervolgens op acrobatische wijze 0-1 maakte. Dit was ook de ruststand.

In de rust hebben we afgesproken dat wij geduldig moesten zijn en ons eigen spel moeten blijven spelen en verwachtten wij dat onze spits goed gedekt zal worden. Dit gebeurde ook en hierdoor ontstond ruimtes via de flanken die goed werden benut door Maihnio en Nathan. 
Na ongelukkige botsingen leek het even op dat Senn, Maher en Alp niet verder konden spelen, maar jongens gaven later bij de trainer aan dat ze graag het team wilden helpen. Tijdens afwezigheid van deze spelers moest Kuzey (Keeper) vol aan de bak om zijn doel schoon zien te houden. Hetgeen hem ook lukte.

BVCB werd goed vast gezet en voor iedere meter werd gestreden. Door goed druk te zetten was BVCB in paniek en gaven zij corners weg. Een mooie ingestudeerde corner van Maihnio vanuit links werd door Nathan 0-2 binnen gekopt. Paar minuten later nam Maher een corner vanuit rechts die wederom weer door Nathan prachtig de 0-3 binnen geprikt. Zwervers snakte naar meer doelpunten maar stuitte iedere keer op goed keepende keeper van BVCB, wat uiteindelijk de eindstand 0-3 bleef. Na het eindsignaal trakteerde de ouders/verzorgers/opa’s/oma’s onze jongens op een groot en verdiende applaus. Op karakter, met goede instelling en mentaliteit was de overwinning zeker verdiend.

De volgende “zware” wedstrijd staat al voor aanstaande zaterdag op het programma, thuis tegen Barendrecht JO12-1, die zeven punten uit drie wedstrijd hebben en Zwervers JO12-1, zes punten uit twee wedstrijden. Ze gaan in ieder geval voor een mooi resultaat.

MO15-2 verliest en speelt gelijk
Zaterdag 11 november speelden de meiden van MO15-2 uit tegen het 9-tal van Bergambacht. In de regen startten beide teams sterk. Het was snel duidelijk dat de meiden op het veld goed aan elkaar gewaagd waren. Al snel zette Bergambacht druk op ons doel. Een corner werd mooi tegen gehouden door onze keepster Nynke. Niet snel later kregen wij ook een corner mee, deze ging net over. Onze meiden van MO15-2 lieten goed voetbal zien: mooi verdedigingswerk, terugspelen via de keepster en ook tussen het middenveld en aanvallers voorin werd mooi overgespeeld. Over en weer werd er druk gezet en vlak voor rust werd het 1-0 doordat onze keepster te lang twijfelde. 

Na rust scheen de zon en werd keepster Nynke gewisseld voor Sakina. Bergambacht zette de aanval in voor een tweede goal. Toch wisten de Zwervers na een mooie actie 1-1 te maken waarbij Lucienne scoorde. Er werd voornamelijk gevoetbald op de helft van de tegenstander en niet veel later scoorde Lucienne weer. Ze schoot de bal over de keeper heen en zo werd de stand 1-2. 

Bergambacht ging op jacht naar de gelijkmaker en door wat slordigheid in de verdediging braken ze makkelijk door en maakten ze 2-2. Niet snel daarna liet ook keepster Sakina haar aandacht verslappen en de bal onnodig doorgaan, stand 3-2. Omdat Luna ondanks haar sterke spel gewisseld moest worden door een blessure, nam Sakina haar plek in de verdediging in en ging Nynke terug in het doel. De Zwervers herpakten zich en na weer een knappe redding van Nynke na een corner tegen, volgde een snelle actie richting het doel van Bergambacht en wist Naomi de 3-3 te maken. Het bleef tot het eindsignaal een spannende en leuke wedstrijd met gelijkwaardige teams, maar er werd niet meer gescoord. Een terecht gelijkspel!

Twee weken eerder ging MO15-2 onderuit tegen CKC

Zaterdag 28 oktober speelden onze meiden van MO15-2 uit tegen CKC. De begintijd van de wedstrijd was wat later op de ochtend en met twee wissels op de bank leek dat een goede combinatie voor een positieve start van het vervolg van de competitie, maar niks bleek minder waar. Na de korte onderbreking tijdens de herfstvakantie oogden de meiden van ons team bij het verzamelen bij CKC eerder moe en niet gemotiveerd. 

Bij aanvang van de wedstrijd nam CKC meteen het initiatief. De tegenstander was voornamelijk aan de bal, wist de bal vooral op onze helft te houden en creëerde veel kansen. De eerste pogingen gingen naast, tegen de paal of lat of werden door onze keepster Nynke tegen gehouden. 

Halverwege de eerste helft viel toch het eerste goal voor CKC. Tot aan de rust bleven zij het meest aan de bal, al wisten onze meiden nog wel wat kansen te maken bij hun goal, maar zonder treffers. Vlak voor rust wist CKC ook de 2-0 in te schieten. 
Na rust werd het spel van de meiden van MO15-2 van Zwervers er helaas niet beter op. In de verdediging zat weinig pit en nu maakte ook de keepster wat slordige fouten. Ons hele team nam weinig initiatief en speelde te afwachtend waardoor CKC nog vijf keer kon scoren. Zo kwam het tot een teleurstellende uitslag van 7-0 bij het eindsignaal en zijn er voldoende leerpunten voor de komende trainingen om weer in vorm te komen.