Skip to main content

VOG-verklaringen jeugdtrainers

In de sport is de zorg voor een veilige omgeving voor iedereen, in het bijzonder voor minderjarigen, essentieel. Om die reden heeft CVV Zwervers al jarenlang een uitgebreide set aan gedragsregels en een alerte normen en waardencommissie. En als er 'n keer een klacht is, wordt die adequaat opgepakt en afgehandeld.

Het is van groot belang dat wij een actief beleid voeren om ongewenst gedrag te voorkomen. Daarom zullen alle vrijwilligers (inclusief bestuurs- en commissieleden), trainers en coaches die indirect/direct werkzaam zijn met minderjarigen,  een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten overleggen.

De vrijwilliger kan met de VOG aantonen dat hij of zij in het verleden niet iets heeft gedaan dat het vrijwilligerswerk in de weg staat.

Wij hebben van het ministerie van Veiligheid en Justitie bericht gekregen dat onze vereniging is toegelaten tot de Regeling Gratis VOG. Er zijn daarom aan deze aanvraag voor de vrijwilliger geen kosten verbonden. Wij verzorgen de aanvraagprocedure VOG centraal waarna de vrijwilliger een e-mailbericht krijgt toegezonden om de aanvraag af te ronden.

Wil je meer weten over de VOG verklaring? Klik dan hier.

Binnen het bestuur is Ronald Streijl (jeugdvoorzitter) verantwoordelijk voor de VOG-verklaringen. Meer weten? Vraag Ronald: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..