Skip to main content

Kledingbeleid en -reglement

Het besluit om over te gaan op een kledingplan is op 1 juni 2018 genomen in een speciaal uitgeroepen bijzondere ledenvergadering. Inmiddels heeft het bestuur samen met alle relevante commissies dit besluit uitgewerkt en besloten het in twee stappen te gaan implementeren. De samenvatting staat hieronder.

 1. CVV Zwervers heeft een basiskledingplan waarbij alle leden (jeugd, senioren en G-team) in uniforme wedstrijdkleding gaan voetballen. De vereniging stelt aan leden in bruikleen een shirt en een broek ter beschikking. Deze kleding wordt individueel uitgereikt. De kousen dienen door de leden zelf te worden aangeschaft.
 2. Naast het basiskledingplan is er voor de jeugd een trainingspakket (inclusief tas) die ook in bruikleen wordt gegeven. 
 3. Als laatste heeft de ledenvergadering een selectiebijdrage goedgekeurd waarbij spelers die in een jeugdselectieteam staan een extra bijdrage betalen voor enerzijds een uitgebreider kledingpakket en anderzijds een tegemoetkoming voor de hogere teamkosten als gevolg van trainers die moeten worden betaald en extra faciliteiten die de selectieteams krijgen. De totale jaarlijkse bijdrage per selectiespeler (basiskledingpakket, trainingspakket, looppakken en selectiebijdrage) bedraagt dan circa € 80. Introductie van dit pakket is vooralsnog nog niet gepland.

Let op: Kousen dienen zelf aangeschaft te worden. Uitsluitend het merk Denmark (Hummel). Te verkrijgen (€ 9 per paar) aan de bar. De jeugd dient de wedstrijdkousen ook tijdens de trainingen te dragen. De tas voor de jeugd verschilt in grootte per leeftijdscategorie.

De kleding (exclusief de kousen) wordt in bruikleen gegeven aan alle leden. Hiervoor is een speciale bruikleenovereenkomst gemaakt. Bij ontvangst van de kleding zullen de leden een kledingformulier moeten onderteken waarmee ze akkoord gaan met dit reglement. Bij jeugdleden zal de wettelijke vertegenwoordiger moeten tekenen. 

Veelgestelde vragen Kledingplan

Hoe kom ik als (nieuw) lid aan clubkleding van CVV Zwervers?

Elk spelend lid krijgt bij aanvang van het seizoen de wedstrijdkleding uitgereikt door de kledingcommissie.

Moet ik voor de kleding betalen?

Nee, de wedstrijdkleding (exclusief de kousen) zijn onderdeel van de contributie. Bij de jeugd is ook de trainingskleding onderdeel van de contributie.

Mijn kleding is te klein, wat moet ik doen?

Meld bij de kledingcommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat je kleding te klein is. Je kunt dan je kleding omruilen bij de kledingcommissie of op afspraak.

Mijn kleding is stuk, wat moet ik doen?

Meld bij de kledingcommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat je kleding kapot is. De kledingcommissie bepaalt hoe de beschadiging wordt opgelost.

De logo’s op het tenue zijn beschadigd, wat moet ik doen?

We willen dat je er goed bijloopt. Als logo’s gaan scheuren of er stukken uitvallen, ga dan direct naar de kledingcommissie. In de meeste gevallen ontvang je gratis een nieuw exemplaar.

Mijn kleding is kwijt geraakt, wat moet ik doen?

Vraag eerst al je teamgenoten en de begeleiding van je team of deze misschien iets gevonden hebben. Als het kledingstuk echt niet meer terug te vinden is, dan meld je dit bij de kledingcommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten van het vermiste kledingstuk wordt door de vereniging bij jou in rekening gebracht.

Ik heb een kledingstuk gevonden, wat moet ik hier mee doen?

Vraag eerst bij je teamgenoten of die misschien een kledingstuk missen. Zo niet, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vervalt de eigen bijdrage in het kledingplan zodra mijn elftal wordt gesponsord?

Nee, deze vervalt niet. Er kan geen teamsponsor meer zijn van een wedstrijdtenue. De hele vereniging heeft dezelfde naam op het shirt. Namelijk de naam van Vrienden van Sophia (Sophia kinderziekenhuis).

Wie is verantwoordelijk voor de kleding?

Dat is het lid zelf. Wij gaan ervan uit dat iedereen naar eer en geweten handelt. De kleding is een grote kostenpost voor alle leden en de vereniging. Dit betekent dat wij ervan uit gaan dat leden elkaar aanspreken op eventueel ongewenst gedrag.

Wat gebeurt er als ik besluit mijn lidmaatschap te beëindigen?

Het lidmaatschap dien je op te zeggen door het digitale opzegformulier op de website in te vullen en heeft tot gevolg dat je alle ontvangen kleding bij de kledingcommissie dient in te leveren. Wanneer er iets ontbreekt of als je iets kapot inlevert, zonder dat je hier in een eerder stadium melding van hebt gemaakt, dan wordt dit door de vereniging bij jou in rekening gebracht.
Indien het lidmaatschap gedurende het seizoen/in de loop van het verenigingsjaar eindigt gelden de contributieregels die ook op de website staan.

Wat zijn de wasvoorschriften voor de kleding?

Wassen op maximaal 30 graden. Kleding binnenste buiten wassen en NIET in de droger stoppen.

Ik heb een sponsor gevonden en wil voor mijn seniorenteam uniforme (trainings)kleding) aanschaffen

Dat kan. Als je als seniorteam allemaal dezelfde kleding wilt dragen bij de training of voor naar wedstrijden dan kan dat alleen maar in de club- en kledinglijn van CVV Zwervers. Er zal altijd een clublogo op moeten staan en de sponsornaam moet worden goedgekeurd door het bestuur. De bestelling moet ook gecoördineerd worden door de kledingcommissie.

Ik heb een andere vraag die niet in deze lijst voorkomt, wat moet ik doen?

Je kunt contact opnemen door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de kledingcommissie probeert je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Ik heb een sponsor gevonden die een jeugdteam kleding wil geven voor naar de wedstrijd (off pitch)

Dat kan. Als teams zich eenduidig willen kleding voor naar de wedstrijden toe kan dat alleen maar in de kledinglijn van CVV Zwervers. De zogenaamde off-pitch lijn van Robey. De kleding moet voorzien zijn van een clublogo. Individuele artikelen kunnen besteld worden via de Clubwebshop. Wil je een heel team voorzien van kleding dan kan een nog scherpere prijs worden aangeboden. Neem dan contact op met Rob Naaktgeboren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gebruik van de kleding en meer

 • Bij alle uit- en thuiswedstrijden en toernooien wordt ALTIJD in het tenue van CVV Zwervers gespeeld;
 • Alleen bij thuiswedstrijden zullen de Zwervers teams in een ander shirt moeten spelen als het tenue van de tegenstander teveel lijkt op dat van Zwervers. Het wedstrijdsecretariaat heeft reserve-tenues (geel) of hesjes beschikbaar als dit het geval is. Deze regel geldt niet voor heren-1 en heren-2 daar moet de uitspelende vereniging zich aanpassen.
 • Het is niet toegestaan om shirts te bedrukken met rugnummers, bedrijfs- of persoonsnamen of andere teksten;
 • Aanvoerders dragen een neutrale aanvoerdersband. Neutraal wil zeggen dat er geen uitingen aan mogen worden gekoppeld (stad/land/statement);
 • Je mag ook niet zelf kleding aanschaffen en laten bedrukken met het logo van CVV Zwervers;
 • Op de trainingen van de jeugd zijn alle spelers/speelsters verplicht het trainingstenue te dragen met de eigen blauwe kousen. Lukt dat 'n keer niet dan wel bij voorkeur in een blauw shirt of vest trainen; 
 • De kleding mag buiten de wedstrijden en trainingen niet worden gedragen;
 • De wedstrijdkleding mag niet worden gedragen op trainingen;
 • Tijdens wedstrijden en trainingen is het dragen van voetbalschoenen en scheenbeschermers verplicht;
 • In principe is de drie-kwart broek (in combinatie met de lange kousen) voldoende beschermend bij koud weer. Mocht je het te koud hebben dan kan een zwarte of blauwe majot helpen, thermo onderkleding of een zwarte lange trainingsbroek. .
 • Bij extreme regen kan een regenjas handig zijn. Die kun je in principe zelf kiezen. Het is wel aardig als we zoveel mogelijk dezelfde regenjassen aan hebben van Hummel. De kleur blauw verdient echter de voorkeur.
 • Bij de kledingcommissie zijn extra tenues of trainingskleding te bestellen (tegen betaling).
 • Senioren teams die in gelijke trainingskleding willen trainen moeten dan gebruik maken van de kledinglijn van de club.
 • Uniformiteit van teams (voor trainingen en wedstrijden) moet altijd in de clublijn inclusief het clublogo. Een andere kledinglijn is niet toegestaan. Ook niet als er geen logo van de club op staat. Dit geldt ook voor trainingspakken en presentatiepakken. (Dit is ook onderdeel van de sponsorovereenkomst met Hummel, 11Teamsports en CVV Zwervers). 
 • Kleding is te bestellen via de kledingcommissie in de kledingshop. Levertijd bedraagt gemiddeld 1 week.
 • Alle artikelen uit de kledinglijn van CVV Zwervers zijn uitsluitend te bestellen bij de kledingshop.
 • De bovenstaande regels gelden vanaf 1 oktober 2019

Zeer belangrijk: De wasvoorschriften.

Als de kleding op de juiste manier wordt gewassen gaat de shirts en broeken zeker 3 jaar mee. Daarom is het belangrijk dat het wasvoorschrift wordt gevolgd.

Kledingcommissie

De kledingcommissie is verantwoordelijk voor het uitgeven, ruilen en registreren van de kleding. De kledingcommissie is er twee keer in de week. Namelijk op:

Woensdag van 18:30 - 20:00 uur
Donderdag van 18:30 - 20:00 uur

Heb je vragen dan kun je de kledingcommissie ook mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..