Skip to main content

Nieuwsflits-5!

Omdat we merken dat niet alle leden even goed op de hoogte zijn van relevante nieuwsberichten of ontwikkelingen sturen we een paar keer per jaar een nieuwsflits naar de beschikbare emails van onze leden. In die mail staat een veilige link naar deze nieuwsflits.

Veld 3 wordt kunstgras!

Op 13 november kregen we het verlossende bericht dat de gemeenteraad heeft ingestemd met ons derde kunstgrasveld. Veld 3, het veld dat zo vaak wordt afgekeurd, zal worden omgezet naar kunstgras. Dit is natuurlijk een geweldig moment voor de club. Het derde kunstgrasveld voorkomt veel frustratie bij leden, vrijwilligers en tegenstanders als gevolg van afgelastingen. Ook hebben we dan veel meer ruimte om te trainen en kunnen senioren eerder starten met de trainingen. Het veld zal ook de belijning krijgen voor jeugdwedstrijden zodat we niet steeds pionnnen hoeven neer te zetten voor de veldafbakening.
De planning is dat het veld er ligt vóór de U13 CUP. Dus vóór 19 mei 2024. Op maandag 4 maart wordt gestart met de werkzaamheden.

Winterstop: Einde en start trainingen

Geen trainingen in de winterstop
De periode dat er geen trainingen zijn, is als volgt vastgesteld:

Jeugd, recreatieve senioren (dames 30+) en het G-team
Van maandag 18 december tot en met zondag 7 januari. Dus vanaf 8 januari beginnen de trainingen weer. Ook is er dan geen blessurespreekuur. Het eerste blessurespreekuur is op dinsdag 16 januari.

De herenselectie (heren-1 en 2)
Heeft winterpauze van woensdag 13 december tot en met 3 januari. Op donderdag 4 januari is de eerste training.

Start tweede seizoenshelft
In het weekend van 13 januari is er een inhaal/beker programma. In het weekend van 20 januari worden de meeste competities weer hervat.

Openingstijden kledingshop
Op donderdag 7 december was de kledingshop voor de laatste keer open dit jaar. Donderdag 11 januari opent de kledingshop weer haar deur. Bij voldoende vrijwilligers vanaf dat moment ook weer op woensdagavond. Wil je helpen of heb je vragen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorkom een train- en speelverbod

In augustus zijn de contributienota’s voor het voetbalseizoen 2023-2024 (digitaal) door NIKKI verzonden. Een groot deel van de leden heeft inmiddels zijn contributie (gedeeltelijk) voldaan. Helaas geldt ook dit jaar voor een klein deel van de leden dat sprake is van een betalingsachterstand.

Voorkom een speel- en trainverbod en betaal de verschuldigde contributie zo snel mogelijk. Vanaf de start van de tweede seizoenshelft (medio januari) geldt voor die leden die nog niet hebben betaald of een achterstand hebben in de termijnbetalingen een train- en speelverbod.

Scheidsrechters en vergoedingen

"Zonder scheidsrechters geen voetbal" is een bekende uitspraak. De realiteit is echter dat het steeds moeilijker wordt om scheidsrechters te vinden en dat het moment dat er geen scheidsrechters voor een wedstrijd beschikbaar is steeds dichter bijkomt. Om dit te voorkomen hebben we, in overleg met de scheidsrechtercoördinatoren, het volgende besloten:

 • De vergoeding die scheidsrechters krijgen worden uitgekeerd in de vorm van een tegoed op de clubpas. Dat blijven we doen. Alleen mag nu het volledige pastegoed aan het eind van het seizoen op verzoek worden overgemaakt op de rekening van de betreffende scheidsrechter (dit was de helft).
 • Jeugdspelers kunnen na hun gefloten wedstrijd een "tikkie" sturen en ontvangen binnen 10 dagen het geld op hun rekening.
 • De vergoedingen blijven het zelfde: Een vergoeding van € 15 voor een wedstrijd op een heel veld en € 7,50 voor het fluiten van een wedstrijd op een half veld.
 • Als er geen scheidsrechter beschikbaar is voor de wedstrijden van de senioren zullen de teams elkaar onderling moeten fluiten. De scheidsrechterscoördinatie zal de teams dan aanwijzen die voor een scheidsrechter moeten zorgen. Natuurlijk ontvangen deze scheidsrechters ook de vergoeding.
 • De jeugd (JO16 en hoger) zal gestimuleerd worden om wedstrijden op een half veld te gaan fluiten.

Samenvatting ledenvergadering van 17 november

1. Highlights seizoen 2022-2023
2. Financieel verslag 2022-2023
3. Verslag kascommissie
4. Begroting 2023-2024
5. Vaststelling contributie 2024-2025
6. Bestuurssamenstelling
7. Prioriteiten 2023-2024
8. Vragen en antwoorden
9. De nazit

Voor wie de samenvatting wil bekijken kan hier klikken

Koop een lichtje voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis

Vanaf begin december staat er weer een schitterende kerstboom bij de ingang van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Je steunt de kinderen in het Sophia door symbolisch een lichtje in deze boom te kopen.

Doneer voor medicijnen uit een 3D printer
Zieke kinderen moeten vaak medicijnen innemen. Soms meerdere keren per dag. Het toedienen van medicijnen aan kinderen brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Medicijnen zijn vaak niet lekker en sommige pillen zijn te groot om gemakkelijk door te kunnen slikken. De apotheek in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis werkt aan kindvriendelijke oplossingen. Met jouw bijdrage steun je dit jaar de verdere ontwikkeling van het 3D-printen van medicijnen. Met deze veelbelovende techniek kan het Sophia in de nabije toekomst medicijnen aanpassen op de behoefte van elk kind!

Koop hier een lichtje voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis

Nieuwjaarsbijeenkomst 2024: we gaan Sophia steunen!

Zaterdag 6 januari is van 16:00 tot circa 20:00 uur de Nieuwjaarsbijeenkomst. Het programma ziet er als volgt uit:

Van 16:00 - 17:00 uur is er een interessante wedstrijd waarbij de dames 30+ tegen de veteranen 35+ gaan spelen. Rond 17:30 zal er een korte toespraak zijn waarin o.a. de jubilarissen worden gehuldigd.
Vanaf 18:00 uur zal het zangduo "Good Company" de bijeenkomst muzikaal opluisteren en afsluiten.

De helft van de kantine opbrengst gaat naar Vrienden van het Sophia
Tijdens de bijeenkomst gelden de normale tarieven voor de drank. Na afloop zullen we 50% van de opbrengst doneren aan Vrienden van het Sophia. We drinken die middag dus voor een heel goed doel.

Hulp in de keuken en bij de kledingcommissie gezocht

Behalve een gebrek aan scheidsrechters is het ook spannend bij de kledingcommissie en bij onze keukenbrigade. De kledingshop is nu noodgedwongen alleen op donderdag open. Maar de wens is om ook op woensdag open te gaan (van 18:45-19:45 uur). Daarvoor zoeken we enkele liefhebbers die de kledingcommissie willen versterken. De vrijwilligers worden dan ingedeeld op de tijdstippen dat ze willen en/of kunnen. Interesse? Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hulp in de keuken
We zoeken dringend naar vrijwilligers voor in de keuken. Vanaf 14 jaar ben je welkom om op zaterdag of op zondag ons team te komen versterken. Je wordt ingedeeld op de dagen en tijden die jou passen. Als tegenprestatie krijg je een vergoeding van € 3,50 per uur. Interesse? Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zet in jouw agenda

Hieronder staan een paar belangrijke data die de moeite waard zijn om te onthouden:

 1. Kerstbingo: Vrijdag 15 december (uitverkocht)
 2. Kerstklaverjassen: Vrijdag 22 december 19:30 uur.
 3. Nieuwjaarsbijeenkomst: Zaterdag 6 januari van 16:00 - 20:00 uur
 4. Hollandse avond: Vrijdag 12 april 2023. Lees meer.
 5. 30ste editie van de U13 CUP: 19 en 20 mei 2024
 6. EK-QUIZ in de kantine: Vrijdag 24 mei 2024.
 7. Alle competitie- beker en inhaaldata van het komend speelseizoen kun je vinden in de speeldagenkalender van de KNVB. Klik hier voor de speeldagenkalender.

Hieronder een overzicht van onze Zwervers-Sophia sponsoren.