Skip to main content

Deelname aan de Sparta CUP erg leerzaam!

Gepubliceerd: vrijdag 15 december 2023 | 14:51

Op woensdag 13 december 2023 heeft CVV Zwervers deelgenomen aan de Sparta Cup voor jeugdteams georganiseerd door samenwerkingspartner Sparta Rotterdam. Locatie was Alexandria '66 in Rotterdam en bedoeld voor spelers die uitkomen in de JO13 maar eigenlijk nog kunnen spelen in de JO12 competitie. 

Hoofdtrainers Matthijs Vroom en Dwight Robinson hadden een sterke selectie op de been gebracht en keken uit naar het uitdagende programma met uitstekende tegenstanders. Hieronder het verslag van een leerzame middag waarbij een van de spelregels was dat zowel trainers als toeschouwers niet mochten aanmoedigen. Hierdoor werden de kinderen maximaal uitgedaagd in het maken van hun eigen keuzes.

Alexandria'66 
CVV Zwervers kwam goed voor de dag en wist via Lucio op voorsprong te komen (0-1). Ondanks het goede spel kwam Alexandria '66 terug in de wedstrijd (1-1). De Capellenaren kregen nog een aantal mogelijkheden maar de doelman van de Rotterdammers hield zijn ploeg op de been waardoor er niet meer werd gescoord. Uitslag 1-1.

Berkel
Een gelijk opgaande wedstrijd met weinig kansen voor beide teams. Verdedigend stond het als een huis. Een redding op de doellijn voorkwam een achterstand maar niet veel later viel de treffer alsnog na een sterke counter van Berkel. Berkel voelde zich gesterkt door de voorsprong en wist deze niet veel later te verdubbelen naar 2-0. CVV Zwervers gaf niet op en werd beloond voor het harde werken via Tim (2-1) en Nick (2-2). Opnieuw een gelijkspel.

Excelsior'20
Excelsior moest twee keer achter elkaar terwijl wij een potje rust hadden gehad. Dit zou een voordeel moeten zijn maar de ploeg uit Schiedam was deze wedstrijd net iets te sterk voor ons. Ondanks de gelijkmaker van Tim verloor CVV Zwervers deze ontmoeting met minimale cijfers (2-1) maar was het gezien het wedstrijdbeeld wel terecht.

Sparta Rotterdam
Sparta speelde met een extra speler in het veld wat toch wel een nieuwe situatie oplevert voor onze jongens. Dit is even wennen en aan de andere kant waardevol. De keeper van Sparta speelde heel de wedstrijd als een soort van verdediger mee. Na een splijtende pass van Neykiah schoot Nick de bal tegen de touwen; 0-1. Er volgende een open wedstrijd met kansen over en weer. Keeper Lalo wist lang zijn doel schoon te houden maar moest er helaas voor ons toch een door laten; 1-1. Een aantal keren probeerde CVV Zwervers in het lege doel te scoren en had aan de andere kant van het veld geluk dat de scheidsrechter op tijd af floot. Wederom een gelijkspel.

Den Hoorn
CVV Zwervers wist Den Hoorn gedurende de wedstrijd goed onder druk te houden en weinig kansen weg te geven. Er werd ook niet gescoord. Wel begon het steeds harder te regenen. Penalty's moesten beslissen welke ploeg door kon gaan naar de volgende ronde. Ondanks dat Lalo twee pingels tegen hield ging Den Hoorn door en restte ons nog één wedstrijd.

Alexandria '66 
Voor de troostprijs en speelminuten toch nog een wedstrijd om het toernooi goed af te sluiten was het zoeken naar een overwinning. Blijkbaar spelen we goed in de regen want door twee goals van Tim (assist kwamen van Nick en Neykiah) was daar de enige overwinning na een paar gelijke spelen; 0-2.

Een verdienstelijke, leuke en leerzame middag bij de Sparta Cup.

Groeten van de trainers.

Groep: Tim, Lucio, Neykiah, Benjamin, Shurvy, Milan, Xavi, Nick, Mats, Anthony, Lalo, en Jaylizio.