Samenwerking met Sparta. Een korte terugblik.

Gepubliceerd: donderdag 21 december 2023 | 15:50

Sinds augustus 2023 is CVV Zwervers een samenwerkingsverband aangegaan met Sparta Rotterdam voor een periode van twee seizoenen.
Belangrijkste reden hiervoor was de doorontwikkeling van onze jeugdopleiding, waarbij het cruciaal is dat onze trainers een gedegen opleiding hebben en ook ervaring op kunnen doen buiten de eigen vereniging. Immers, betere spelers begint met betere trainingen en betere trainingen krijg je door beter opgeleide trainers.
Door de samenwerking met Sparta Rotterdam heeft CVV Zwervers een goede en ervaren partner gevonden die onze trainers de mogelijkheid biedt zich verder te ontwikkelen. Dit heeft zich reeds geuit in een aantal activiteiten waar onze trainers konden zien hoe het er in de jeugdopleiding van spelers bij een BVO aan toe gaat. Vanuit CVV Zwervers is Michael Groeneweg (hoofd opleidingen) de contactpersoon met Sparta Rotterdam.

Hieronder volgt een korte samenvatting vanaf de start van de samenwerking.

September
Op 1 september organiseerde Sparta een aftrapbijeenkomst op het Kasteel voor alle samenwerkingspartners. Jeugdvoorzitter Ronald Streijl en Hoofd Opleiding Michael Groeneweg zijn daar bij aanwezig geweest. Er was een kennismaking met de andere verenigingen en tevens werd het jaarplan met activiteiten vanuit Sparta Rotterdam gedeeld. Na de bijeenkomst werd Sparta vanaf de hoofdtribune aangemoedigd tegen NEC (1-1).

Later die maand was er de Sparta Cup voor de JO9-1 en de JO11-1 van CVV Zwervers. Dit toernooi was een onderling toernooi tussen de diverse samenwerkingspartners waarbij de kinderen hebben ervaren hoe het is om wedstrijden te spelen zonder coaching van trainers en aanmoedigingen van toeschouwers. Dit beviel de spelers goed!

Keeperscoordinator Nelson Konings werd daarnaast in september uitgenodigd voor een themabijeenkomst Keepers onder leiding van Marvin Straver. Sparta deelde hun visie rondom keeperstrainingen waarna er vele oefeningen werden laten zien als voorbeeld.

Oktober
In oktober stond er weer een Sparta Cup op het programma. Deze keer was het de beurt aan JO10-1 om deel te nemen aan dit exclusieve toernooi van Sparta.

Op 25 oktober waren alle jeugdtrainers van CVV Zwervers welkom bij een demonstratie van Nathan Rutjes. Thema van deze bijeenkomst was ''het coachen van een wedstrijd''. Nathan gaf zijn visie hierover en liet tijdens een oefenwedstrijd zien hoe Sparta Rotterdam dit doet. Voor een aantal trainers van CVV Zwervers was dit een waardevolle demonstratie en op sommige vlakken een eyeopener. Deze bijeenkomst werd dan ook als zeer nuttig ervaring aldus de aanwezige trainers.

Daarnaast hebben er vanaf oktober 2023 2 meiden deelgenomen aan diverse talententrainingen bij Sparta Rotterdam om zich persoonlijk verder te ontwikkelen.

November
In november stond er bij Portugaal een grotere bijeenkomst gepland met alle Hoofd Opleidingen. Namens CVV Zwervers was Michael Groeneweg hierbij aanwezig. TIjdens deze bijeenkomst zijn de verschillende HO's met elkaar in overleg gegaan hoe hoe zij aankijken tegen de ontwikkeling en begeleiding van jeugdtrainers. Tim Vincken was namens Sparta Rotterdam aanwezig om een beeld te schetsen hoe hij om gaat met het begeleiden van trainers bij Sparta.

CVV Zwervers was verder deze maand uitgenodigd om met maar liefst 25 leden de wedstrijd van Sparta te bezoeken tegen Almere City.

December
In de koudste en natste maand van het kalenderjaar was er een Sparta Cup voor de JO12. Het toernooi werd wederom als een succes ervaren. Klik hier voor het verslag van dit toernooi.

Vooruitblik 2024
Voor 2024 staan er nog een aantal mooie activiteiten en evenementen op het programma. hieronder volgt een korte samenvatting van wat nog komen gaat.

In januari 2024 kunnen jeugdtrainers van CVV Zwervers trainingen van Sparta bijwonen em meelopen met teams uit hun eigen leeftijdscategorie. Ook is er in januari 2024 een themabijeenkomst met het onderwerp ''Pedagogisch leerklimaat''.

In februari 2024 volgt het onderwerp ''Talentherkenning'' en zullen Omar Sonder, Robert Eckmeyer en Dwight Robinson gaan starten met hun VC1 cursus van de KNVB via Sparta.

In maart 2024 staat er nog een thema bijeenkomst voor alle Hoofd Jeugopleidingen op het programma.

In april 2024 wordt er een vervolg gegeven op de demonstratie van Nathan Rutjes eerder dit jaar. Deze keer gaat het om het coachen van een wedstrijd bij de middenbouw en is toegankelijk voor alle jeugdtrainers.

Het jaar wordt in mei 2024 afgesloten met een themabijeenkomst met als onderwerp ''Medisch''.

Mocht je een van deze bijeenkomsten willen bijwonen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden.

Michael Groeneweg kijkt als contactpersoon van CVV Zwervers terug op een vruchtbaar eerste half jaar: ''Het doel van de samenwerking was onder andere het nog beter kunnen ontwikkelen en begeleiden van jeugdtrainers. Dat is in mijn ogen met een aantal themabijeenkomsten erg goed gelukt. Ik ben ook echt heel erg blij dat drie kaderleden kunnen deelnemen aan de cursus VC1 bij Sparta.
Daarnaast bieden wij onze talenten extra voetbalactiviteiten aan en kunnen wij bij elke thuiswedstrijd van Sparta twee vrijwilligers belonen met twee kaarten. Dat is niet belangrijk maar wel heel leuk voor hun. Gezien het programma in 2024 kan ik op dit moment wel stellen dat wij erg tevreden zijn over de samenwerking, mogelijkheden en het contact met Sparta''.

Deze samenwerking gaat de jeugdopleiding van CVV Zwervers zeker verder brengen!

Hieronder foto van de themabijeenkomst met Nathan Rutjes