Skip to main content

Meiden MO13/MO15 spelen tegen CP team Oranje

Gepubliceerd: dinsdag 04 juni 2024 | 9:22

Op zondag 2 juni heeft een mix van de MO13/MO15 een oefenwedstrijdje gespeeld tegen het CP dames team. Deze dames komen uit voor het Nederlandse team en ter afsluiting van dit seizoen wilden ze een wedstrijdje spelen tegen de meiden van CVV Zwervers. Het was dit keer niet op de KNVB Campus, maar bij Only Friends te Amsterdam. Hieronder het verslag van de wedstrijd.

Op zondagochtend om 8.15 uur stonden 8 meiden van de MO13/15 klaar om naar Amsterdam te gaan. De meiden waren namelijk uitgenodigd om een oefenwedstrijd te spelen tegen de dames van het CP team van Oranje. Dit was het wel waard om op een zondag toch vroeg op te staan. Eenmaal in Amsterdam aangekomen werden de meiden, trainster en ouders hartelijk ontvangen.

Tijdens de warming-up waren de meiden onder de indruk van de dames van Oranje en werden ze een beetje zenuwachtig. De opdracht die de meiden meekregen was; SAMEN PLEZIER HEBBEN!

Nadat de teams samen het veld op liepen en voor de ouders nog even bleven staan voor een fotomomentje kon de wedstrijd beginnen.

De dames van Oranje lieten direct zien wat ze konden en schoten al snel de 1-0 binnen. De meiden van CVV Zwervers speelden goed samen en Macy schoot als antwoord de gelijkmaker binnen. Echter nam Oranje hier geen genoegen mee en maakte al snel de 2 en de 3-1.

De meiden van CVV Zwervers waren nu echt wakker en Lieke schoot de 3-2 mooi binnen. Na een paar mooie kansen van Oranje lukte het Luna om met de 3-3 de meiden weer op gelijke hoogte te brengen. De meiden begonnen het spel, wat op een kleiner veld en met een kleiner goal dan normaal gespeeld werd, door te krijgen. Janayah was op dreef en maakte, ondanks de sterke keepster van Oranje, een hattrick waardoor CVV Zwervers op voorsprong kwam, stand 3-6. Ook Luna zat lekker in het spel en schoot de 3-7 mooi binnen. Na een keeperswissel aan de kant van CVV Zwervers stond Kyara nu in het veld en Dylara op doel. Al vrij snel legde ook Kyara de bal achter de keeper en stond het 3-8. Net voor het rustsignaal scoorde Kyara nogmaals en ging CVV Zwervers met een 3-9 voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust begon Oranje met een andere keepster die het zwervers ook erg moeilijk maakte. Met veel moeite kreeg Kyara uiteindelijk toch de 3-10 binnen, die meteen werd beantwoord met een mooie aanval van Oranje die mooi afgemaakt werd, 4-10.  De meiden van CVV Zwervers kwamen direct in actie waardoor Kyara ook het 11e en het 12e doelpunt voor CVV Zwervers scoorde.  Oranje pakte hierna de draad weer op en speelde erg goed samen waardoor zij nog 5 keer onze meiden inclusief keepster konden passeren. Ondanks het mooie spel en de mooie acties van Shania, Kayleigh en de andere dames lukte het CVV Zwervers niet meer om te scoren. Zo eindigde de wedstrijd met een eindstand van 9-12.

De meiden van Oranje en de meiden van CVV Zwervers hebben mooie dingen laten zien. Na de wedstrijd gingen zij met zijn allen op de foto en kregen de meiden van CVV Zwervers als bedankje een tasje van de KNVB met wat te drinken en wat lekkers.

De trainster die mee was is trots op de meiden!

(Verslag van Monica de Winter)

Zo te lezen was het een geslaagde dag voor alle dames. Op naar de return op het heilige veld van de KNVB Campus. Dank aan alle speelsters.

Wat is CP-voetbal?
CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben.