Skip to main content

Zeer geslaagde ontmoeting met Oranje CP teams

Gepubliceerd: dinsdag 07 november 2023 | 10:30

Zondag 5 november 2023 was het dan eindelijk zover. Na veel voorbereidingen en telefonische en app gesprekken met Robin Janssen van de KNVB (passend voetbal) konden we genieten van een zondag met vier wedstrijden. De vijf CP teams van Oranje speelden tegen vier van onze eigen Zwervers-teams.

CP Dames presteren goed op Nations League.
De dames van het CP hebben van 09.30 uur een training gedaan tot 11.00 uur. De dames hebben geen wedstrijd gespeeld omdat die twee weken geleden hadden deelgenomen aan de Nations League in Denemarken. Daar zijn de dames zeer verdienstelijk tweede geworden. Ze hebben daar gewonnen van Denemarken en Spanje. Helaas verloren verloren van Ierland en daardoor eindigden ze op de tweede plaats. Maar ik was er bij en ik kan jullie allen vertellen dat de dames gestreden hebben als echte Leeuwinnen.

De vier wedstrijden samengevat
Om 10.00 uur begon de eerste wedstrijd tussen CVV Zwervers JO13-2 vs CP JO15. De wedstrijd stond onder leiding van Cor Kortlever. De jongens van CP JO15 speelden hun aller eerste wedstrijd ooit. Ze hebben gestreden tegen onze JO13-2, maar helaas werd de wedstrijd verloren door het CP JO15 met 13-2.

Na deze wedstrijd heeft voorzitter Ger Jacobs een openingswoordje gehouden. Ger heeft de nog even benadrukt dat de dames in Denemarken tweede zijn geworden en dat, ondanks dat de CP JO15 verloren had, ze het mooiste doelpunt hadden gemaakt en de eerste ooit tijdens een wedstrijd. CVV Zwervers had de primeur dit mee te mogen maken.

Na de toespraak begonnen twee wedstrijden. Op veld twee speelden CVV ZwerversJO15-2 vs CP JO18 onder leiding van Patrick de Geus. Voor de mannen van CP JO18 was het ook de aller eerste wedstrijd. Het was een leuke sportieve wedstrijd die gewonnen is door CP JO18 met 1-3.

Tegelijk was op veld 1 de wedstrijd CVV Zwervers JO17-2 vs CP JO23 begonnen. Ook voor de mannen van de CP JO23 was het hun eerste wedstrijd. De wedstrijd stond onder leiding van Sebastiaan van Helden. Deze wedstrijd was lange tijd spannend totdat in de tweede helft CP JO23 warm was. De uiteindelijke stand was 1-4 in het voordeel van CP JO23.

Om 13.00 uur was de wedstrijd tussen CVV Zwervers zaterdag 4 vs het A team van CP met onze eigen Sem van Helden in de basis (Sem speelt al jaren bij CVV Zwervers). Het A team heeft al vele wedstrijden gespeeld. Ze spelen oefenwedstrijden en nemen deel aan WK’s en EK’s. Deze wedstrijd was onderdeel van de voorbereiding op het WK 2024 in Madrid. Het A team heeft op de KNVB Campus in Zeist al eerder tegen deze mannen van CVV Zwervers gespeeld. Toen hadden onze mannen nipt gewonnen met 2-3. De wedstrijd stond onder leiding van Daniël Toader. Na de eerste helft stond het A-team van het CP al voor met1-3 door Sem van Helden (de 0-1) en Bruno Hoek ( de 0-2 en de 0-3). Het bleef de gehele tijd spannend totdat Kaz de 1-3 scoorde, Wesley de 2-3 en Mitchel de 3-3. Uiteindelijk is de wedstrijd geëindigd in 3-3.

Dankwoord
Al met al was dit een zeer geslaagde dag. Er was veel publiek meegekomen om iedereen aan te moedigen. Vanuit de organisatie wil ik iedereen bedanken voor hun hulp en inzet. Het keuken personeel die het eten voor de CP teams op tijd klaar zette, het bar personeel die iedereen weer van een drankje voorzien heeft, het wedstrijdsecretariaat die de limonade en het fruit en de mueslirepen in de rust klaar heeft gelegd naast het drinken en die de kleedkamers openden en afsloten. De voorzitter die bijna de gehele dag aanwezig was. En natuurlijk alle teams en trainers en scheidsrechters van CVV Zwervers die geheel vrijwillig zijn gekomen, de CP teams en leiding van de CP teams. En iedereen die ik vergeten ben te noemen.

Met vriendelijke groet,

Anton Rolfes
CVV Zwervers

Hieronder enkele sfeerplaatjes en video's van de geslaagde dag.