Zwervers krijgt loon naar werken en wint verdient van Alexandria'66

Gepubliceerd: zondag 18 februari 2024 | 12:39

Zwervers-1 heeft gisteren de tweede overwinning van het seizoen binnengehaald tegen Alexandria'66. Maar daar zag het na 45 minuten voetballen zeker nog niet naar uit. Alexandria was de bovenliggende partij en had al na één minuut de score kunnen openen. Maar de bal kwam gelukkig voor Zwervers op de lat. Uiteindelijk viel de 1-0 na circa 20 minuten alsnog na een flitsende aanval van Alexandria.
Zwervers speelde plichtmatig en misschien wel te angstig. Er was weinig beweging en de bal werd te vaak achterin heen en weer geschoven. Eigenlijk was het wachten op de 2-0 voor Alexandria.

Maar na de rust kwam Zwervers herboren het veld op. Er zat energie in het team en er werd voor elke meter geknokt. Het spitsenduo Max Hoornweg en Lukas Ungerman maakt het de Alexandria verdediging erg lastig. Door een onfortuinlijke actie van de doelman van Alexandria kwam de bal in de voeten van Max Hoornweg. Die kon deze kans echter net niet verzilveren. Maar uit de rebound schoot Lukas Ungerman hem alsnog strak in en stond het 1-1.

Vanaf dat moment had Zwervers het gevoel dat er meer in zat en zette nog eens aan. Zwervers kreeg verschillende goede kansen maar wist (nog) niet te scoren. Pas in de 82e minuut schoot, de goed invallende, Mo Belali na een mooie actie de 1-2 op het scorebord. In blessuretijd was het opnieuw Mo die een goede voorzet gaf die genadeloos werd ingeschoten door invaller Samir Hattit. Uitslag 3-1.

De tweede helft was een lust voor het oog. Er stond een team dat wilde winnen en veel passie in de wedstrijd gooide. De saamhorigheid spatte er vanaf en dat was ook de reden dat er nog even een drankje werd gedaan in de Zwervers-kantine zodat iedereen nog even kon nagenieten van dit mooie resultaat.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de nummer twee, Oranje Wit, op het programma. Aanvang 14:00 uur.

Zwervers-2 speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen S.C. REMO uit Den Haag. Aanvang 11:00 uur.

De foto's (Johan Sepers) zeggen alles!