Zwervers-1 wint knap van medekoploper SV Oranje Wit, Heren-2 wint sober van S.C. Remo.

Gepubliceerd: zondag 25 februari 2024 | 10:08

Zwervers is aan een opmars bezig in de 2e klasse F, waar vorige week al werd gewonnen van Alexandria’66, was het zaterdag 24 februari de beurt aan het Dordtse Oranje Wit, dat samen met Spartaan’20 koploper was in de competitie.

Voor één keer was de opkomst muziek niet Sweet Caroline, maar Engelbewaarder van Marco Schuitemaker, dit om het zogenaamde “degradatiespook” af te wenden.

Kennelijk bracht dit geluk.

Zwervers liet Oranje Wit het spel maken en loerde op de kansen die ze kregen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat Oranje Wit al in de eerste 10 minuten op voorsprong had kunnen komen. Maar tot twee keer toe pareerde Zwervers keeper Devin van Opstal de opgelegde kansen.

Maar de kansen voor Zwervers kwamen ook, in 25ste minuut was het spits Max Hoornweg die, via een mooie boogkopbal over de keeper, de 1-0 op het scorebord bracht. In minuut 38 deed hij dit kunstje nog een keer en schoot de 2-0 binnen. In minuut 43 deed Oranje Wit iets terug met een fraai doelpunt van Pascal van der Kooij. Net voor rust kreeg ook Max Hoornweg een uitstekende gelegenheid om zijn derde van de middag te scoren, maar helaas schoot hij de bal over het doel van doelman Jesper Harmans.
Na rust bleef Oranje Wit aanvallen maar ondanks de vele hoekschoppen hield  Zwervers stand en wist elke corner onschadelijk te maken.
Toch waren er ook weer kansen voor Zwervers, maar ook deze werden niet benut,  De trouwe supporters van Zwervers zagen weer een team dat voor elke bal wilde strijden. Het was een spannende en onderhoudende pot die naar meer smaakt. Trainer Rody van Hemert vond het de mooiste overwinning onder zijn leiding. Daar kunnen we het zeker mee eens zijn.
In de stand klimt Zwervers weer een plaats en staat nu op de 10e plaats

De goed leidende scheidsrechter Kevin Konings, gaf geel aan Raoul Pinas

Zwervers: Devin van Opstal, Niels Ambtman, Mike Groeneveld, Roelof Breukhoven ©, Sergiano Lion a Kong (Raoul Pinas), Levron Raphael (Marlon Oranje), Joshua dos Santos Monteiro Vieira, Fouad Musaui (Lukasz Ungerman), Melivai Krolis, Max Hoornweg (Samir Hattit), Giovanni Santos Boaventura (Mohamed Belali).

Man of the Match: Devin van Opstal

Foto: Johan Sepers

Volgende week speelt Zwervers een uitwedstrijd bij De Alblas aanvang 15:00 uur

Zwervers-2 speelde een matige pot tegen S.C. Remo. Dat kwam wellicht doordat Zwervers al na 10 minuten de 2-0 op het scorebord had gebracht en een mosterscore zich leek aan te dienen.

Maar dat kwam er niet van van. Zwervers speelde een veel te laag tempo, had vaak slordig balverlies en miste veel goede kansen. Toch liep Zwervers uit naar 5-0. Daar waar iedereen dacht dat Remo in de tweede helft wel zou instorten was het tegenovergestelde waar. Zwervers speelde nonchalant en zonder overtuiging. Remo kwam zelfs terug tot 5-2. De eindstand werd uiteindelijk 6-2. Doelpuntenmakers bij Zwervers waren: Mounir Bennamari, Kaj Tjaberings (3x), Ninos Gouriye, Pharrel Piqué.

Volgende week zal Zwervers uit een heel ander vaatje moeten tappen. Dan staat de moeilijke uitwedstrijd tegen BVCB op het programma. Aanvang: 14:30 uur.