Skip to main content

MO15-1 toont karakter

Gepubliceerd: zondag 10 december 2023 | 9:41

Zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van fase 2 op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stond de MO15-1 bovenaan. Omdat PPSC 2 wedstrijden minder hadden gespeeld hadden de meiden het niet in eigen hand om op de 1e plaats te eindigen. 

Na een goede generale repetitie, een prima overwinning een week eerder tegen Zestienhoven, waren de meiden erop gebrand om weer een goed resultaat neer te zetten. Dit met in het achterhoofd dat een gebrek aan inzet en beleving in de eindfase van fase 1 toen heeft geleid tot een teleurstellende 3e plek. 

In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd kwamen de meiden aardig aan voetballen toe. Zoals vaker lag de ruimte aan onze linkerkant en niet toevallig dat opnieuw de linksbuiten het verschil kon maken. Deze keer was het Noa die met een bekeken schot in de verre hoek de keeper van Excelsior ‘20 kansloos liet en de 0-1 op het scoreboard zette. Kort daarna kreeg Excelsior ‘20, van de verder prima fluitende scheidsrechter, onterecht een penalty die gelukkig via de lat over werd geschoten. 

 

In het restant van de wedstrijd kregen de meiden nauwelijks kansen. Op het middenveld kon de bal moeilijk vastgehouden worden waardoor er werd omgeschakeld van 4–3-3 naar 4-4-2. Doel was om de overwinning over de streep te trekken en niet de voorsprong uit te bouwen. Door als team veel strijd te leveren is dit gelukt, de meiden hebben karakter getoond. 70 minuten lang steun van de ouders, ons “legioen”, heeft daarbij zeker geholpen. Door het verlies van PPSC bij Excelsior Rotterdam is de 1e plaats een feit. Geen prijs maar wel de eer!

 

Vanuit de trainers complimenten aan het team voor de goede inzet, het steeds beter wordende spel en de teamprestatie. Mooie basis voor de 3e fase.